ODOLELA KIŠI I PLJUSKOVIMA: U Jadru rodila malina, berba za desetak dana

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

01. 06. 2023. u 13:41

U Jadru, kod dobrih malinara i domaćina, počinje, za desetak dana, berba maline. Prvi plodovi ukuzuju da će rod biti berićetan u svakom pogledu.

ОДОЛЕЛА КИШИ И ПЉУСКОВИМА: У Јадру родила малина, берба за десетак дана

foto V Mitrić

U poljoprivrednom gazdinstvu Snežane Milivojević u Koreniti, nadomak Loznice, malina je u odličnom stanju, uprkos padavinama koje nisu štedele ovaj deo Srbije.

-Držimo se reči struke i druge nema - kaže Snežana Milivojević. - Oslanjamo se na savetodavnu službu i stručnjake poput diplomiranog inženjera zaštite bilja, Gorana Pantelića iz Lipničkog Šora,čija je baš specijalnost ono što treba rod da ostavi u životu. U početku smo, kao i mnogi, radili na svoju ruku, a od kada smo shvatili da nema ništa bez struke i nauke, sve je pošlo kako treba. Zahvaljajući našem radu i primeni struke postiže izuzetne rezultate i po kvalitetu roda i količini.

Milivojevići oberu, na dužnom metru, rod od 10 kilograma, što po ari iznosi 400 kilograma u dva roda. Ovo gazdinstvo predaje malinu otkupljivaču, mada se ne zna cena, ali se nadaju da će biti korektna.Sav rod koji su lane imali, na vremen su naplatili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)