POČINJE „FUTOŠKO KULTURNO LETO“ : Kulturni centar „Mladost“ u Futogu već 22 godine organizuje manifestaciju

S. BAJIĆ

31. 05. 2023. u 13:42

IZLOŽBOM slika Mione Marte Marković, umetnice iz Sombora, „Krst kao savremeni simbol“, u Galeriji Kulturnog centra „Mladost“ u Futogu, u četvrtak, 1. juna u 19 časova, počeće ovogodišnje, 22. po redu „Futoško kulturno leto“.

ПОЧИЊЕ „ФУТОШКО КУЛТУРНО ЛЕТО“ : Културни центар „Младост“ у Футогу већ 22 године организује манифестацију

Privatna arhiva

Tradicionalna manifestacija koja već više od dve decenije tokom juna i jula meseca okuplja najmlađe, ali i starije žitelje Futoga, tokom nastupajućeg leta, ponudiće širok spektar programa za različite ukuse i interesovanja.

Miona Marta Marković, slikarka i teoretičarka umetnosti, rođena je u Somboru 1979. godine, i ističe se kao izuzetna umetnica koja je diplomirala na Fakultetu Primenjenih umetnosti u Beogradu, a magistrirala na Akademiji lepih umetnosti u Napulju. Njeno bogato obrazovanje, uz doktorsku tezu iz oblasti savremene istorije umetnosti, daje joj duboko razumevanje umetničkih tokova i konceptualne prakse.

Izložba "Krst kao savremeni simbol" predstavlja jedinstvenu priliku da se publika upozna sa umetničkim izrazom Mione Marte Marković i njenom interpretacijom simbolike krsta. Kroz svoja dela, umetnica istražuje različite aspekte krsta kao simbola koji ima duboko ukorenjeno značenje u različitim kulturama i religijama.

Osim umetničkih dela Mione Marte Marković, posetioci Galerije Kulturnog centra „Mladost“ u Futogu, imaće priliku da uživaju u muzičkom nastupu talentovane solistkinje Tatjane Savatić.

Otvaranju izložbe, a u okviru „Futoškog kulturnog leta“, prethodiće priredba za najmlađe, koju će u 17.30 časova prirediti vrtić „Kockica“ u pozorištu KC Mladost.

U petak, 2.juna u 19 časova, u bioskopu će biti prikazan filmski hit "Mala sirena", a inače, tokom naredna dva meseca, publika će biti u prilici da uživa u bogatom programu koji obuhvata radionice, predstave, koncerte, izložbe, likovnu koloniju i filmske projekcije.

Pokrovitelj manifestacije je Uprava za kulturu Grada Novog Sada.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZAOSTALU BOMBU U NIŠU UNIŠTIĆE U NEDELJU: Važno obaveštenje MUP