SREMSKA KAPADOKIJA: Inđija uz Keltsko selo dobija novu turističku atrakciju - let balonom

J. L. - Z. G.

30. 05. 2023. u 17:38

Uz Keltsko selo, Turistička organizacija Inđije pripremila je novu turističku atrakciju - "Sremsku Kapadokiju“, koja podrazumeva turističke obilaske balonima na topao vazduh.

СРЕМСКА КАПАДОКИЈА: Инђија уз Келтско село добија нову туристичку атракцију - лет балоном

foto: TO Inđija, Pokrajinska vlada

Ovaj veliki projekat za Srem, Vojvodinu i celu Srbiju podržao je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, jer je to "istorijski iskorak koji pokazuje da kada se ujedinimo svi oko ideje koja na početku izgleda kao san, onda postaje realizacija“.

- Zahvalio bih se Vladi Republike Srbije, Ministarstvu turizma i omladine koji je sversdno podržao san koji će u četvrtak, 1. juna, da postane stvarnost. Veliku zahvalnost dugujemo Turističkoj organizaciji opštine Inđija, i svima koji su verovali da ovo može da se desi. Ako nastavimo ovim  putem, zajedno možemo u narednom periodu da govorimo o sledećim istorijskim iskoracima u pogledu kvaliteta turističke ponude, kao što je ova - ističe Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam. - Sa Ministarstvom turizma i omladine ćemo da obnovimo Informativni centar na Iriškom vencu, i učestvovati na mnogim projektima poput uređenja priobalja Dunava za koji je Republička vlada izdvojila preko 650 miliona dinara.

Turistička organizacija opštine Inđija nastavlja sa aktivnostima u cilju razvoja turizma ove sremske opštine, te još boljeg pozicioniranja Inđije na turističkoj mapi Srbije, ali i regiona. Intenzivni pregovori sa predstavnicima turističkih organizacija i agencija iz Turske uticali su povoljno na kreiranje i realizaciju nove turističke atrakcije u Inđiji, dok iz Turističke organizacije opštine Inđija ističu da je projektu dat prepoznatljiv i simboličan naziv „Sremska Kapadokija”.

-Vožnja balonima na topao vazduh mogla bi da bude najveća turistička atrakcija, ne samo u Inđiji, već u čitavom regionu već u ovoj godini, kao i da svi meteorološki pokazatelji ovog podneblja pogoduju ovakvom vidu turističkog razgledanja. Zašto je ovo istorija, zato što prvi put u istoriji Srbije imamo komercijalne letove i komercijalne balone i prvi put u istoriji imamo balone koji mogu u jednu korpu da prihvate dvadeset turista - objašnjava Milan Bogojević, direktor TO Inđija. - Korpa balona je prečnika 5,5 metara, a sami baloni bi trebalo da budu vidljivi i u Novom Sadu kada se podignu na Krčedinskoj adi. Prvi put imamo komercijalne pilote, kojih u Srbiji nemamo, a od juče su prisutni turski piloti u Inđiji, njih dvanaest uz jednog supervizora. U prethodne dve nedelje smo obučili naših dvadeset momaka koji će biti posada na zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna