TROŠNU KUĆU ZAMENILI NOVIM DOMOM: Uz pomoć donatora petočlana porodica iz Vlasotinca započela bolji život

Игор Митић
Igor Mitić

27. 05. 2023. u 07:11

Petočlana porodica Stojanović živela je u trošnoj kući u vlasotinačkom selu Ravni Del. Njihov dom bio je sklon padu i nije ga bilo moguće renovirati, ali su uz pomoć dobrih ljudi ipak započeli novi život.

ТРОШНУ КУЋУ ЗАМЕНИЛИ НОВИМ ДОМОМ: Уз помоћ донатора петочлана породица из Власотинца започела бољи живот

foto: OU Vlasotince

Od troje dece, dvoje su srednjoškolci, a jedan učenik osnovne škole. Otac radi sezonske poslove, zbog čega mesecima nije kod kuće, i zato im je ova pomoć od presudne važnosti. Iako su uslovi za život na selu teži porodica je odlučila da ostane u seoskoj sredini. Skućili su se u vlasotinačkom selu Kruševica i uselili u renovirani i novoopremljeni dom koji je postao njihovo vlasništvo.

foto: OU Vlasotince

- Kada su nas iz Fondacije „Humana srca“ kontaktirali i pitali koga bi smo predložili za rekonstrukciju kuće nismo imali dilemu da je to porodica Stojanović. Godinama smo im pomagali na razne načine, ali je postalo jasno da je za njih najvažnija pomoć koja se tiče bezbednog krova nad glavom – istakao je Bratislav Petrović, predsednik opštine Vlasotince.

DRES NIKOLE JOKIĆA

Na pomenutoj donatorskoj večeri najviše interesovanja izazvao je dres Nikole Jokića koji je prodat za tri miliona dinara, a ovu akciju podržao je i Lazar svojim talentom za likovnu umetnost. Njegovu sliku otkupila je jedna beogradska firma. Za kupovinu, renoviranje i opremanje enterijera nove kuće Stojanovića izdvojeno je nešto više od 5,6 miliona dinara.

Osnivač fondacije Danijela Vasiljević naglasila je da je ovo prva od tri nove odnosno renovirane kuće. Sreću će doneti i porodicama u Leskovcu odnosno u Dimitrovgradu.

- Ponosno smo što je porodica Stojanović želela da ostane na selu. Na donatorskoj večeri u Beogradu prikupljali smo novac za ovu i još dve porodice. Važno je da se udružujemo jer samo tako možemo da napravimo ovako veliki uspeh u rekordnom roku – kazala je Vasiljević.

Ključevi novog doma Stojanovića uručeni su najmlađem Lazaru. Majka Natalija je zahvalila svima na pomoći, a posebno Lazarevim drugovima iz škole „Karađorđe Petrović“ u Kruševici i direktorki Marini Ilić. Oni su Stojanoviće iznenadili tortom i aplauzima podrške, a useljenje nije moglo da prođe bez suza radosnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024