U HANIOTI PUTUJE 1.200 LJUDI: Dragan Marković Palma najavio odlazak naše delegacije u Grčku (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

25. 05. 2023. u 10:42

DELEGACIJA od 1.200 članova iz 49 gradova i opština Srbije o trošku donatora i sredstava Jedinstvene Srbije, koja ova stranka dobija na osnovu osam narodnih poslanika u Parlamentu Srbije, u Grčkoj će boraviti od 29. maja do 3. juna.

У ХАНИОТИ ПУТУЈЕ 1.200 ЉУДИ: Драган Марковић Палма најавио одлазак наше делегације у Грчку (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Delegaciju će činiti privrednici, poljoprivrednici, članovi gradskih i seoskih mesnih zajednica, sveštenici SPC u Jagodini, zdravstveni radnici Opšte bolnice i Doma zdravlja u Jagodini, zdravstveni radnici raznih bolnica, klinika i instituta iz Srbije, članovi brojnih udruženja iz Jagodine, Crvenog krsta i novinari. Ovo je sedamnaesta godina da meštani cele Srbije u organizaciji Skupštine grada Jagodina odlaze u neku državu. Do sada je besplatno u neku od država putovalo oko 53 hiljade Jagodinaca.

-Delagacija će obići nekoliko poljoprivrednih dobara, škola, a privrednici će obići nekoliko preduzeća. Sastaćemo se i sa načelnicom opštine Kasandra. Do sada smo putovali u Paraliju, a ovo je prvi put da putujemo u Hanioti, kako bi videli kako izgleda i taj deo Grčke. Siguran sam da su naši Jagodinci jedini koji iz godine u godinu putuju u neku stranu zemlju i to u sve većem broju. Jedinstveni smo i po tome što studente vodimo U Beč, a od naredne godine srednjoškolci će ponovo ići u Grčku sedam dana – rekao je Marković na današnjoj konferenciji za novinare i pozvao građane da sutra u 19 časova dođu u Beograd na skup na kome će govoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Doktorand, sveštenik SPC „Sveta Petka“ u Jagodini Miloš Jelić rekao je da grad Jagodina pruža podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi, da na svakom putovanju članovi delegacije i sveštenici, što znači da čelnici grada imaju svetst o tome koliko je važno da sveštenici treba da budu sa narodom, jer sa njim dele i dobro i zlo. Dr Anđela Gligorijević, doktorka Doma zdravlja u Jagodini, koja je prvi put u delegaciji, zahvalila se na prilici da može da radi u svom gradu i da se nada da će opravdati to poverenje.

Umetnica u penziji Mirjana Tošić ocenila je da je grad Jagodina uvek bio izdašan prema umetnicima, da je uvek podržavao likovne kolonije i kulturne manifestacije.

-Nikad nisam bila na moru. Drago mi je što je lokalna samouprava omogućila da putujemo i mi sa malim primanjima. Nikada nisam nikud putovala, jer ne zarađujem puno. Prošle godine sam prvi put, o trošku grada, išla u banju, jer imam zdravstvene probleme – rekla je za „Novosti“ poljoprivrednica iz Duboke Biserka Simić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna