U MEDVEĐI POSAO ZA 100 RADNIKA: Novi život starog pogona u nerazvijenoj opštini na jugu zemlje

Игор Митић
Igor Mitić

25. 05. 2023. u 14:00

POSLE tri decenije u Medveđu stiže prva investicija. U nekadašnjoj fabrici špriceva u Gazdaru, kada ulaganje bude završeno, radiće 100, a u početku 30 radnika.

У МЕДВЕЂИ ПОСАО ЗА 100 РАДНИКА: Нови живот старог погона у неразвијеној општини на југу земље

foto: I.Mitić

Lokalna samouprava je svojevremeno otkupila ovo preduzeće od ranijih vlasnika kako bi ga ustupila investitoru koji ima ozbiljne namere i dugoročne planove za ulaganje na jugu Srbije.

Na taj način je došlo do ugovora o zakupu proizvodnog prostora, na period od 20 godina.

- Ovo je veliki dan za našu lokalnu zajednicu, jer će ova investicija otvoriti, za nas, veliki broj radnih mesta. Veoma sam zahvalan našim partnerima jer su pokazali spremnost da ulažu baš u našu opštinu. Mogli su ovaj posao da započnu i u Vojvodini, sa daleko boljim uslovima, i u Beogradu, gde inače posluju, ali su na ovaj način pokazali svoj patriotizam i razumevanje da postoje neki viši od ličnih interesa - kazao je Dragan Kulić, predsednik opštine.

foto: OU Medveđa

 

Nekadašnji pogon za proizvodnju špriceva u Gazdaru leskovačka fabrika lekova "Zdravlje" prodala je jednoj firmi iz Čačka, dok je lokalna samouprava postala njen vlasnik tako što je kupila iz stečajne mase izdvojivši 5,9 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)