SVI TREBA DA SE ZAPITAMO ZAŠTO: Snažna poruka sa komemorativnog skupa u centru Vršca (FOTO/VIDEO)

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

05. 05. 2023. u 16:33

NA Gradskom trgu u Vršcu, kod krsta, jutros se okupilo nekoliko stotina građana, prosvetnih radnika i dece školskog uzrasta, kako bi odali počast žrtvama nezapamćenog masakra u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

СВИ ТРЕБА ДА СЕ ЗАПИТАМО ЗАШТО: Снажна порука са комеморативног скупа у центру Вршца (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: J.J.Baljak

Minutom ćutanja odali su počast i žrtvama noćašnjeg terorističkog napada u Mladenovcu, koji je dodatno sablaznio i uznemirio javnost u celoj Srbiji.

- Za samo dva dana u dva masakra izgubili smo 17 nedužnih, mladih života. Svi treba da se zapitamo zašto – kratko se okupljenima obratio Nenad Marinković, profesor fizičkog vaspitanja u OŠ „Olga Petrov Radišić“.

Mahom obučeni u crno, Vrščani su palili sveće na stepeništu oko krsta, ostavljali cveće, plišane igračke i autiće, kao simbol ugašenog detinjstva osmoro đaka i svih onih koji su tu traumu preživeli.

Osnovne i srednje škole u Vršcu danas nisu radile. Jedino je u Poljoprivrednoj školi „Vršac“ nastava održana po redovnom rasporedu, jer nastavničko veća smatra da svi zaposleni u školi sada treba da budu zajedno sa đacima, kako bi im pružili podršku da prevaziđu ovu nezapamćenu tragediju.

Ova škola je imala svoje predstavnike na današnjem neformalnom komemorativnom skupu u centru grada.

U vršačkim crkvama i danas se mole za pokoj duše svih nastradalih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)