DELA NAJZNAČAJNIJIH UMETNIKA SRBIJE: Izložba u šabačkom Narodnom muzeju, povodom Dana grada

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

21. 04. 2023. u 20:58

Da umetnost čini svet lepšim, pokazala je i izložba Narodnog muzeja u Šapcu, upriličena povodom Dana grada.

ДЕЛА НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ УМЕТНИКА СРБИЈЕ: Изложба у шабачком Народном музеју, поводом Дана града

Foto V Mitrić

Najznačajnija dela iz Likovne zbirke ove ustanove, predstavljena su javnosti u okviru izložbe pod nazivom „Slikari i dela“.

 U katalogu priređenom za ovu namenu, ali i na izložbi, prezentovano je oko devedest umetnika čija se dela baštine u Likovnoj zbirci Narodnog muzeja, a rađena su u tehnikama ulje i akril. Vrednost ove zbirke ima izuzetan umetnički značaj i doprinosi sagledavanju i valorizaciji likovnog nasleđa zavičajnog i srpskog slikarstva u protekla dva veka.

– Verujem da će svi koji posete ovu izložbu ostati impresionirani umetničkim delima koja su izložena. Ona pokazuju svu raskoš i talenat umetnika koji su stvarali u našem gradu, a i šire. Siguran sam da će izložba dati dodatni podstrek i inspiraciju likovnim stvaraocima za neka buduća ostvarenja. Pozivamo sve naše sugrađane da u predstojećem periodu posete ovu vrednu izložbu i dožive umetnost na najlepši mogući način – istakao je gradonačelnik dr Aleksandar Pajić, koji je svečano otvorio izložbu „Slikari i dela“ u Narodnom muzeju u Šapcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)