DOGRADNJE U NOVOSADSKIM ŠKOLAMA GOTOVE NA LETO: OŠ „Vasa Stajić“ dobija prostraniju fiskulturnu salu

Z. G.

13. 04. 2023. u 16:05

GRADONAČELNIK Novog Sada Milan Đurić posetio je danas OŠ „Vasa Stajić“ u kojoj su u toku završni radovi na dogradnji fiskulturne sale vredni 262 miliona dinara a potom i Srednju medicinsku školu „7. april“ gde se privodi kraju dogradnja objekta, vredna skoro 400 miliona dinara.

ДОГРАДЊЕ У НОВОСАДСКИМ ШКОЛАМА ГОТОВЕ НА ЛЕТО: ОШ „Васа Стајић“ добија пространију фискултурну салу

Pres služba Grada Novog Sada

Fiskulturna sala je povećana za 870 kvadratnih metara i imaće ukupno 2.100 kvadrata a u dvorištu te osnovne škole još će biti izgrađeni prolaz, odnosno „topla veza“ sa glavnim objektom kao i dve letnje učionice za izvođenje nastave na otvorenom. Rok za završetak radova je jun ove godine.

- U planu su još fasaderski radovi i zamena stolarije, čime će objekat imati bolju energetsku efikasnost – izjavio je gradonačelnik Đurić napominjući da je za to Grad obezbedio dodatnih 33 miliona dinara.

Dogradnja objekta Medicinske škole, površine 1.850 kvadratnih metara sa novih 16 učionica i kabineta, biće gotova do kraja avgusta.

- U okviru projekta je i dogradnja sportske sale uz postojeću, čime će a ona će omogućiti nesmetano odvijanje nastave fizičkog vaspitanja za svih 1.650 učenika - rekao je Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini