IZA REŠETAKA JOŠ 30 DANA: Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo vlasnika menjačnice u Novom Sadu

Lj.P.

13. 04. 2023. u 12:44

NOVOSAĐANINU Bojanu Jovičiću (44), osumnjičenom da je 24. januara u novosadskom naselju Adice usmrtio Jovana Janićijevića (47), vlasnika menjačnice „Jole“, produžen je pritvor do 16. maja.

ИЗА РЕШЕТАКА ЈОШ 30 ДАНА: Продужен притвор осумњиченом за убиство власника мењачнице у Новом Саду

Foto: P. Mitić

Posle ekstradicije u martu iz Austrije, gde je uhapšen 1. februara, njemu je pritvor određen da ne bi mogao da ometa postupak uticajem na svedoke, zbog okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo, kao i zbog načina izvršenja krivičnog dela koje je dovelo do uznemirenja javnosti.

Ovaj četrdesetčetvorogodišnjak, uhapšen je po međunarodnoj poternici koju su za njim raspisali nadležni iz Srbije. Posle sedmodnevne potere, njega su uhapsili pripadnici novosadske policije i Uprave kriminalističke policije, SBPOK, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, policijom Austrije i Nemačke i njihovim oficirom za vezu u Srbiji. Odmah mu je u austrijskom gradu Salzburgu bio određen ekstradicioni pritvor.

Molba za njegovo izručenje, kako je za "Novosti" ranije rečeno u Ministarstvu pravde, 17. februara je dostavljena saveznom ministarstvu pravde Austrije, i sprovodilo se po tamošnjeim propisima, koji se primenjuju i na određivanje i trajanje ekstradicionog pritvora. Konačnu odluku o njegovom izručenju doneo je Savezni ministar pravde Austrije.

Vlasnik menjačnice Jovan Janićijević je, podsećamo, ubijen 24. januara uveče u novosadskom naselju Adice, na početku Ulice Nova 34. Njegovo telo pronašli su slučajni prolaznici, iako je bilo „sakriveno“ iza automobila.

KRVAVI EVRI

JEDAN od meštana naselja Adice, ispričao je da je čuo, da je na mestu zločina za vreme uviđaja, pronađeno oko 150 evra, a na novčanicama je bilo krvi.

Jovan je, prema nezvaničnim saznanjima, te kobne večeri, posle dobijene SMS poruke preko telefona krenuo da se naše sa nekim, kod sebe je navodno imao dve torbice, jednu u kojoj su bili dinari, pominje se suma od oko dva miliona dinara, a u drugoj je bilo više desetina hiljada evra. Tokom uviđaja je na zadnjem sedištu kola pronađena samo torbica sa izvesnom sumom deviza, pa se pretpostavlja da je osoba koja je Jovana usmrtila sa 22 oboda oštrim predmetom, najverovatnije nožem, odnela torbicu sa dinarima.

Jovanovi prijatelji i poznanici posle saznanja ko je uhapšen i osumnjičen za njegovo ubistvo, kazali su da im je bilo sumnjivo što Jovičić, sa kojim je vlasnik menjačnice bio dobar, i ranije mu često menjao novac, nije bio na sahrani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)