NEMAJU RODOVNIK, ALI SU POSEBNI I IMAJU VELIKO SRCE: U Novom Sadu otvborena izložba pasa mešenaca

S. BAJIĆ

08. 04. 2023. u 16:41

U LIMANSKOM parku u Novom Sadu, danas je otvorena osma po redu Izložba pasa mešanaca „Novi Sad 2023“ koja se tradicionalno održava povodom Svetskog dana napuštenih životinja.

НЕМАЈУ РОДОВНИК, АЛИ СУ ПОСЕБНИ И ИМАЈУ ВЕЛИКО СРЦЕ: У Новом Саду отвборена изложба паса мешенаца

Pres služba grada

Jedinstvenu priliku da psi mešanci, koji nemaju rodovnik, pokažu svu svoju posebnost i lepotu, organizuje Javno komunalno preduzeće „Zoohigijena i veterina“ uz podršku Grada Novog Sada, a otvorio ju je Aleksandar Petrović, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada.

- Izložba svake godine okuplja sve veći broj izlagača i posetilaca, pa pored zabavnog, u prvi plan stavlja plemenite ciljeve, a to je udomljavanje napuštenih životinja i podizanje nivoa svesti o odgovornom vlasništvu. Grad Novi Sad i JKP „Zoohigijena i veterina“ aktivno rade na promociji udomljavanja i odgovornog vlasništva i stalno skreću pažnju da je udomljavanje napuštenih pasa i mačaka jedan od najlepših načina davanja i pokazivanja ljubavi prema životinjama. JKP „Zoohigijena i veterina“ omogućava besplatnu sterilizaciju, mikročipovanje i vakcinaciju protiv besnila za sve napuštene životinje. Trend i broj udomljavanja raste iz godine u godinu, pa je broj udomljavanja iz 2021. godine sa 136 skočio na 219 u 2022. godini. Grad Novi Sad će uvek podržavati ovakve i slične manifestacije koje u svakom pogledu i smislu čine grad zanimljivijim, vedrijim, srećnijim i prihvatljivijim za sve od 7 do 77 godina - rekao je Petrović.

Takmičenje na izložbi pasa se održava u 10 nesvakidašnjih kategorija, poput izbora za unikatnog mešanca, za najlepšeg najstarijeg psa, najlepšeg psa sa invaliditetom, najlepšeg udomljenog psa ili psa sličnog rasi… a jedan pas može da se takmiči u najviše tri kategorije. Pobednici iz svih kategorija plasiraju su se u finalno takmičenje u kom se bira prva, druga i treća „najkera“ izložbe.

Takođe, u nedelju, 9. aprila, od 11 časova, u naselju Šangaj, na putu Šajkaškog odreda, zainteresovani će imati priliku da posete gradsko „Prihvatilište za životinje“, azil za pse, gde će zaposleni izvoditi pse među posetioce, koji će imati priliku da ih i udome.


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)