NADAJU SE POPUSTU I ZA HRANU: Pomama za penzionerskim karticama u Kruševcu

S.BABOVIĆ

07. 04. 2023. u 14:04

ODMAH smo se prijavili zbog pogodnosti, jer svaki popust znači“-kaže za „Novosti“ Slobodan Đokić(68) iz Brusa, jedan od penzionera koji su u četvrtak na Trgu kosovskih junaka u Kruševcu došli da se dodatnu informišu oko pogodnosti penzionerskih kartica.

НАДАЈУ СЕ ПОПУСТУ И ЗА ХРАНУ: Помама за пензионерским картицама  у Крушевцу

Foto: S.Babović

 Slobodan je jedan od 7.500 penzionera Rasinskog okruga koji su već svoju prijavu predali lično. Više od 15.000 prijava prosleđeno je filijali Fonda za penziono i socijalno osiguranje "onlajn" putem.

- Popustima se nadam u namirnicima, onim osnovnim, što svako domaćinstvo svakog dana mora da kupuje - kaže penzioner iz Kruševca Radosav Saković (77).

Penzionerka Verica Užarević iz Jasike kod Kruševca ima samo jedan cilj - da pomogne deci kupovinom stvari po povoljnijim uslovima.

- Do sada je 500.0000 penzionera podnelo zahteve u Srbiji, a više od 300 preduzeća je podnelo zahteve za saradnju sa PIO fondom - napominje Relja Ognjenović, direktor PIO. - Samo u Kruševcu smo potpisali ugovor sa više od 20 firmi, državnih i privatnih.

Interesovanje je, dodaje Reljić, zabeleženo u svakom gradu.

- Ovim potezom hoćemo penzionerima da pomognemo, da njihov dinar vredi više, da kroz popuste koje će imati i u privredi i u državnim ustanovama direktno u svom novačniku i u svom domu osete da država brine o njima i da stoji iza svojih penzionera - istakao je Reljić.

POVOLjNIJE CENE I BODOVI

MINISTAR finansija Siniša Mali objavio je na "Instagramu" ove nedelje da će zahvaljujući penzionerskim karticama, korisnici penzija od 1. oktobra moći da kupuju po povoljnijim cenama i da dobijaju jeftine usluge, kod kompanija koje pokažu društvenu odgovornost.

- Istovremeno, prilikom svake kupovine, uz korišćenje kartice, dodeljivaće se bodovi, koji će kasnije moći da se iskoriste za ostvarivanje dodatnih pogodnosti - precizirao je ministar finansija.

Grad Kruševac se aktivno uključio u ovu akciju, jer kako je rekal Jasmina Palurović, gradonačelnica, izuzetno je ova akcija važna za penzionere koji će moći u određenim firmama da ostvare određene benefite i popuste.

- Naravno, prijavljivanje društveno odgovornih firmi ne prestaje sa današnjim potpisivanjem. Pozivam sve firme koje žele da pomognu našim najstarijim sugrađanima da se priključe ovoj akciji, jer na taj način pokazujemo odgovornost prema starijima - zadovoljna je Palurovićeva. - Treba da ispoštujemo starije koji su izgradili ovaj grad i dalje se trude da aktivno učestvuje u njegovom građenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna