U KLUPE STIŽE 400 PRVAKA: U Vršcu počele prijave za upis u prvi razred osnovnih škola

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

25. 03. 2023. u 19:29

U PRVI razred osnovne škole u Vršcu ove godine će se upisati oko 400 đaka, što je na nivou višegodišnjeg proseka. To znači da će i broj odeljenja po školama ostati isti.

У КЛУПЕ СТИЖЕ 400 ПРВАКА: У Вршцу почеле пријаве за упис у први разред основних школа

Foto: Grad Vršac

Upis će biti izvršen u 11 osnovnih škola na teritoriji celog Grada – 300 prvaka će pohađati pet gradskih osmoletki, dok će stotinak mališana ići u šest seoskih škola.

Prijave za upis već su počele. Roditeljima su date dve mogućnosti – da decu prijave lično u školi ili da to urade elektronskim putem preko portala eUprava.

U prvoj varijanti najpre je potrebno da iz kancelarije 140 u Gradskoj kući uzmu potvrdu, a onda da prijave dete direktno u školi kojoj teritorijalno pripadaju na osnovu adrese stanovanja.

Kako je najavljeno iz lokalne samouprave, Grad Vršac će i ove godine za sve svoje prvake obezbediti besplatne rančeve, a po prvi put i komplet knjiga za prvi razred.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ENGLESKA ODLEPILA ZA SRBINOM: Milan Tarot raspametio Britaniju zbog EURO 2024! On je naslednik Nostradamusa!