U HRAMOVIMA NIKAD VIŠE MLADIH: Episkop šabački Jerotej o prisustvu vernika bogosluženjima

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

25. 03. 2023. u 15:28

- BOGOSLUŽENjA koja se čine u velikom postu, spadaju u najleša bogosluženja – jedna je od poruka episkopa šabačkog Jetoteja od početka posta, koju vernici, stari i mladi, ne da su samo čuli, već i svim srcem, prihvatili da su hramovi u Loznici i Šapcu i okolnim mestima i opštinama neprestano puni vernika.

У ХРАМОВИМА НИКАД ВИШЕ МЛАДИХ: Епископ шабачки Јеротеј о присуству верника богослужењима

foto V Mitrić

- U himnama koje se pevaju tokom velikog posta su iskazane najdublje istine o čoveku o Bogu u ovom svetu - kaže šabački vladika, čiji je dolazak na tron Eparhije šabačke uneo novu, još veću širinu i dubinu duhovnog života kod ovdašnjih ljudi.

Nikad više nije bilo ljudi na bogosluženjima, ali i onih koji poste i pričešćuju se. Mnoge ovaj omiljeni arhijerer SPC lično pričešćuje, posebno mlade kojih je najviše. Vladika, posle liturgija, vodi žive razgovore o veri Isusovoj sa vernicima.U ovom delu Srbije je najeveći procenat učenika koji pohađaju nastavu veronauke i nema nijednog veroučitelja bez fakultetske diplome, a većina imaju master ili su korak do doktorata.

U Loznici, ispred hrama Vaznesenja Gospodnjeg, i fotografisanjem je ovekovečena bliska veza episkopa sa vernicima, pre svega najmlađih.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu