TRAŽILE POLA MILIONA EVRA OD POLICAJCA: Razotkrivanje elitne prostitucije danima hit tema u lozničkom kraju

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

25. 03. 2023. u 15:07

RAZOTKRIVANjE takozvane elitne prostitucije, u koju su, navodno, uključene i devojke iz Loznice i susednog Krupnja, danima je "hit priča" u ovom delu Srbije pre svega zbog novca koji su uzimale od mušterija, ali i zbog imena onih koji su "zgrešili" pa se našli na meti ucenjivača.

ТРАЖИЛЕ ПОЛА МИЛИОНА ЕВРА ОД ПОЛИЦАЈЦА: Разоткривање елитне проституције данима хит тема у лозничком крају

milutin sekulović

Da sve bude još misterioznije, pre nekoliko dana u Loznici je usledila i velika akcija istražitelja, ali, kako se može čuti, nije je organizovala lokalne policija, već specijalna služba za tu oblast kriminala iz Beograda.

Iako nikakvih zvaničnih informacija nema iz policijskih krugova u Loznici i Šapcu, gde je sedište Policijske uprave, u javnosti se pominju imena više devojaka, koje su se, navodno, bavile i bave elitnom prostitucijom u ovom kraju, ali i u susednim mestima Republike Srpske. Neke od njih su, svojevremeno, odlazile u obližnji Šepak, kod Zvornika, odmah kad se pređe most na Drini, na prelazu Trbušnica. Tamo su ih čekali klijenti iz Turske, koji su za "usluge" plaćali i po više stotina evra.

U Loznici se sada već javno priča, gde su "centrale" prostitucije, ko su podvodačice i podvođači, kao i kako sve funkcioniše. Kako smo saznali od dobro obaveštenih izvora, reč je o poslu koji "cveta", jer ima klijenata koji su spremni da plate koliko god neke lepotice traže. Reč je, uglavnom, o tajkunima ili njihovim naslednicima, narko-dilerima i drugima koji zgrću veliki novac.

- Ovo je užas - žali nam se jedan od nekadašnjih vlasnika ilegalnih javnih kuća u Loznici. - Dok sam se time bavio, lepotice, uglavnom strankinje, uzimale su po 50 evra za pola sata. Devojke sam redovno vodio na preglede kod poznatog lozničkog ginekologa. Nije bilo šanse da, mimo mene, kontaktiraju klijente, niti da se sa njima zbliže. To je bilo obavezno pravilo. I problema nije bilo.

OBOGATILE SE PREKO NOĆI

U nekim od ovdašnjih ustanova, uključujući i bolnicu, mnogi su se pitali kako su neke od koleginica naprasno postale bogate, što se vidi po oblačenju, džipovima kojima dolaze na posao, po novim stanovima i čestim putovanjima po svetu.

- Uz sve to, reč je o osobama punim sebe, koje su i dobro pozicionirane u poslu, ali sad je sve mnogo jasnije - kažu sagovornici "Novosti".

Ali, kako kaže naš sagovornik, na "scenu" su stupile domaće devojke, čije su tarife neuporedivo veće. Za ove sadašnje, kaže, one nekadašnje, koje su nazivane "sponzorušama", bile su nevinašca.

- Ove sad na sve načine pokušavaju da "zarobe" bogatog klijenta, o kojem prethodno sve saznaju i onda ga vrte oko malog prsta - priča naš sagovornik i dodaje da su se mnogi zbog toga našli na meti ucenjivača.

U policiji nam svedoče da je neke od devojaka prijavljivao jedan uticajni Lozničanin, rukovodilac važne državne službe, koga su ucenjivale da će ga, ako ih ne zaposli ili im ne da traženi novac, odati i ženi i deci.

Najdalje su, kako se priča, otišle devojke koje su nedavno pokušale da ucene aktivnog policajca, koji ima veliki biznis, na neverovatnih pola miliona evra. A reč je stvarno o milioneru.

- Čovek nije imao druge nego da ih prijavi i usledila je akcija, posle koje o tome bruje svi u ovom kraju - kažu naši sagovornici. - Neke od njih su privedene, a njihova imena za upućene u gradu nisu nikakvo iznenađenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)