SVEDOČANSTVA VREMENA I ISTORIJE: Promocija monografije o Žitištu u nedelju u hramu Svetog velikomučenika Georgija (FOTO)

B. GRUJIĆ

15. 03. 2023. u 15:24

PROMOCIJA istorijske monografije "Begej Sveti Đurađ 1319 - 1947", koju je priredila Ljubica Budać, istoričar i arhivski savetnik u novosadskom Arhivu Vojvodine, održaće se u nedelju 19. marta u 15 časova u hramu Svetog velikomučenika Georgija u Žitištu.

СВЕДОЧАНСТВА ВРЕМЕНА И ИСТОРИЈЕ: Промоција монографије о Житишту у недељу у храму Светог великомученика Георгија (ФОТО)

Foto: Udruženja Begej Sveti Đurađ

Pre toga, kapitalno delo o istoriji Žitišta, u izdanju Srpske pravoslavne crkvene opštine Žitište i udruženja Begej Sveti Đurađ 1319, biće predstavljeno u Arhivu Vojvodine, u petak 17.marta u 12 časova, u Novom Sadu.

- Ovo je prvi put i zaista je jedinstvena prilika da se promocija istorijske monografije održava u pravoslavnom hramu, uz učešće crkvenog hora, bogat program i značajne goste koji su najavili dolazak - poručuju iz Udruženja Begej Sveti Đurađ 1319, uz napomenu da je suizdavač monografije koja je štampana u 500 primeraka, Arhiv Vojvodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

DANAS JE DUHOVSKI PONEDELJAK: Šta prema verovanju nipošto ne treba raditi