PARAĆINCI NA SEMINARU U JAGODINI: Obuka volontera Crvenog krsta za akcije dobrovoljnog davalaštva

Зорана Рашић
Zorana Rašić

13. 03. 2023. u 17:35

PROTEKLOG vikenda u organizaciji Crvenog krsta Srbije održan je okružni seminar za volontere iz oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi, a domaćin je bio CK Jagodina.

ПАРАЋИНЦИ НА СЕМИНАРУ У ЈАГОДИНИ: Обука волонтера Црвеног крста за акције добровољног давалаштва

Foto: CK Paraćin

Na dvodnevnom seminaru mladi volonteri sticali su nova znanja o ovom vrlo važnom delu programa Crvenog krsta, a radilo se o obuci volontera iz Jagodine, Paraćina, Rekovca i Ćuprije.

- Osim novih saznanja o bitnosti dobrovoljnog davalaštva krvi, volonteri su obučeni i kako da ta saznanja prenesu svojim punoletnim vršnjacima koji su ispunili starosni uslov da prvi put daju krv. Takođe, na seminaru je prikazana simulacija prave DDK akcije, pa su se volonteri oprobali u ulozi davalaca i naučili su kako treba da se ophode sa ljudima koji su došli da doniraju najdragoceniju tečnost – ističe Miroslav Mitrović iz paraćinskog Crvenog krsta.

Između ostalih, seminar su uspešno završile i dve volonterke iz Paraćina, gimnazijalka Nina Golubović i učenica Tehnološke škole Milena Jovanović. Njih dva će u aprilu, kada bude održana akcija prikupljanja krvi namenjena punoletnim srednjoškolcima, biti promoteri ove akcije i motivisaće svoje vršnjake da daju krv.

 

Mitrović kaže da je seminar realizovao Crveni krst Kraljevo, a da je CK Jagodina bio odličan domaćin, pa je ukupno 26 volontera iz nekoliko gradova prošlo obuku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!