PARAĆIN PRIPREMA PLAN RAZVOJA KULTURE: Ovim važnim dokumentom biće utvrđeni svi razvojni pravci (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

09. 03. 2023. u 17:09

U SARADNjI sa Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja lokalna samouprava u Paraćinu priprema lokalni Plan razvoja kulture, koji će biti strateški višegodišnji dokument u ovoj oblasti.

ПАРАЋИН ПРИПРЕМА ПЛАН РАЗВОЈА КУЛТУРЕ: Овим важним документом биће утврђени сви развојни правци (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Tim povodom danas je u zgradi „Regionalnog inovacionog startap centra“ održan još jedan sastanak - radionica na kojoj su predstavnici Regionalne agencije, nadležnih službi u Opštini, ustanova kulture, kao i presutni predstavnici udruženja građana koji se bave aktivnostima u ovoj oblasti, razgovarali o ciljevima i merama koje treba da sadrži Plan.

Na radionici je istaknuto da će se izrada ovog važnog dokumenta bazirati na Planu razvoja opštine Paraćin i na nacionalnoj strategiji razvoja kulture, uz uvažavanje i ostalih strategija iz oblasti obrazovanja i kulturnog turizma.

Među prioritetnim ciljevima svakako će biti ulaganje u ustanove kulture i njihov razvoj, zaštita kulturnog nasleđa, digitalizacija kulturnih sadržaja, rekonstrukcija objekata kulturnog nasleđa...

Od svakog udruženja koje se bavi kulturom u gradu na Crnici očekuje se da dostave svoje programe, probleme i potrebe, dok su kod ustanova kulture resursi i potrebe uglavnom identifikovani, što su sve elementi koji će omogućiti izradu Plana razvoja kulture opštine Paraćin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna