RASPISAN KONKURS: Negotin traži partnera za javni prevoz

S. M. J.

07. 03. 2023. u 16:20

OPŠTINA Negotin raspisala je tender za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji Opštine, po modelu javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije.

РАСПИСАН КОНКУРС: Неготин тражи партнера за јавни превоз

Foto: S.M.J.

Ugovor o javno-privatnom partnerstvu sa elementima koncesije za obavljanje komunalne delatnosti javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji opštine Negotin vredan je oko 4,9 miliona evra, odnosno 569.559.757 dinara bez PDV.

Obavljaće se na stalnim, sezonskim i privremenim linijama, svakodnevno ili pojedinim danima u nedelji u toku cele godine, za vreme školskih raspusta i u drugim prilikama, a biće zaključen na period od osam godina.

U opštini Negotin predviđeno je 10 relacija u gradskom i prigradskom linijskom prevozu putnika na teritoriji Negotina i svih 38 sela.

-Ponuđač je u obavezi da gradski i prigradski prevoz obavlja autobusima koji imaju euro 5 standard emisije izduvnih gasova, od kojih najmanje dva moraju da imaju pogon na sva četiri točka. Autobusi za prevoz putnika moraju imati najmanje 18 mesta za sedenje, bez mesta za sedenje vozača. Svi autobusi moraju biti tehnički opremljeni u skladu sa propisima kojima se uređuje bezbednost saobraćaja na putevima i propisima o standardima za pojedine vrste autobusa - navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Tender ističe 26. aprila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna