ČEKA SE NOVI TENDER: Zastoj u obnovi u zemljotresu oštećenog radničkog naselja u Kraljevu (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

21. 02. 2023. u 14:17

POSLE useljenja prve zgrade sa 106 stanova, u okviru Projekta stambene obnove posle zemljotresa u Kraljevu, druga faza ovog kapitalnog projekta u starom radničkom naselju u Dositejevoj ulici još nije počela jer je izabrani izvođač radova na tenderu odustao od dobijenog posla.

ЧЕКА СЕ НОВИ ТЕНДЕР: Застој у обнови у земљотресу оштећеног радничког насеља у Краљеву (ФОТО)

G.Šljivić

Kako saznajemo u kraljevačkoj Gradskoj upravi, izvođač nije želeo da prihvati predviđeni ugovor sa fiksnom cenom, jer su se uslovi na građevinskom tržištu drastično promenili. U međuvremenu je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kao nosilac projekta od Razvojne banke Saveta Evrope dobilo instrukciju da raspiše novu Javnu nabavku, a nakon formiranja nove Vlade Srbije stekli su se i uslovi da se realizacija druge faze izgradnje nastavi.

- Zahtev Ministarstvu finansija za odborenje nove Javne nabavke poslat je ovog meseca i čekamo odgovor. Nadamo se da će Ministarstvo izaći u susret našem zahtevu jer stanovnici u ovom delu Dositejeve ulice veoma teško žive u neuslovnom prostoru, a i zemljotresi koji u poslednje vreme potresaju tlo našeg grada, iako ne snažnog intenziteta, dodatno ih uznemiravaju – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Stanari ovog neuslovnog naselja, s druge strane, posle decenijske neizvesnosti i čekanja, opravdano postaju nestrpljivi i zabrinuti.

G.Šljivić

Devastirano naselje u Dositejevoj ulici

- Od obećanja se ne živi. Nadam se sa nismo zaboravljeni i da će se stvari konačno pomeriti sa mrtve tačke. Ovo naselje odavno nije za normalan život – poručuje Zorica S. iz ovog radničkog naselja, dodajući da bi izgradnji nove zgrade trebalo da prethodi privremeno preseljenje vlasnika iz postojećih, starih objekata.

G.Šljivić

Prva novosagrađena zgrada u Dositejevoj

PROJEKAT

KAPITALNI Prokjekat stambene obnove posle zemljotresa čija je ukupna vrednost oko 13,5 miliona evra, podrazumeva postepeno rušenje devastiranih i dotrajalih stambenih objekta i na tom mestu izgradnju četiri osmospratnice sa ukupno 366 stanova. Izgradnja druge višespratnice sa 86 stanova, veličine od 27 do 112 kvadratnih metara, kako tvrde nadležni, samo je privremeno odložena do raspisivanja novog tendera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a