EPARHIJA TIMOČKA OBELEŽILA SLAVU SRETENJE: Zaslužnim pojedincima uručena priznanja.

S. M. J.

15. 02. 2023. u 17:21

EPARHIJA timočka proslavila je svoju slavu, Sretenje Gospodnje, arhijerejskom liturgijom koja je služena u Crkvi Svetog velikomučenika Georgija u Kladovu. Zaslužnim pojedincima uručena priznanja.

ЕПАРХИЈА ТИМОЧКА ОБЕЛЕЖИЛА СЛАВУ СРЕТЕЊЕ: Заслужним појединцима уручена признања.

Foto: S.M.Jovanović

U kladovskom hramu Svetog velikomučenika Georgija u Kladovu, svetim liturgijskim sabranjem obeležen je praznik Sretenje Gospodnje,  slava Eparhije timočke, osnovane na današnji dan pre 189 godina.

Prazničnu službu služio je mitropolit crnogorsko – primorski Joanikije, episkop timočki Ilarion uz sasluženje sveštenika Eparhije timočke i arhimandrita Kozme (Radovića), igumana Manastira Bukovo, a pojao je Hor zaječarske saborne crkve Rođenja Presvete Bogorodice.

Episkop timočki Ilarion uručio je arhipastirske pohvalnice Dejanu Živaniću i Nebojši Veličković iz Kladova, Ivici Trajkoviću, Jovanki Stefanović  Stanojević i Milošu Miloševiću iz Negotina, kao i Jasni Vasić iz Zaječara za angažovanje u svojim crkvenim zajednicama.

Episkop Ilarion je odlikovao i kladovskog sveštenika protojereja Dragana Ivanovića pravom nošenja naprsnog krsta a protonamesnike Miroljuba Pavlovića i Vukašina Simonovića činom protojereja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a