ZA BOLJU PROMOCIJU I ORGANIZACIJU POSLA: U Prokuplju održan sastanak o unapređenju pčelarske proizvodnje

D. Z.

13. 02. 2023. u 14:50

U SKUPŠTINI Grada Prokuplja je održan sastanak na kome se razgovaralo o unapređenju pčelarske proizvodnje u topličkom kraju i učešću prokupačkih pčelara na Državnom međunarodnom pčelarskom sajmu u Beogradu u organizaciji Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

ЗА БОЉУ ПРОМОЦИЈУ И ОРГАНИЗАЦИЈУ ПОСЛА: У Прокупљу одржан састанак о унапређењу пчеларске производње

FOTO GRAD PROKUPLjE

Sastanku organizovanom na inicijativu pčelarskih udruženja iz Prokuplja „Pčelica“ i „Jastrebac“ su prisustvovali i predstavnici Poljoprivredno stručne savetodavne službe (PSSS) Prokuplje.

Tom prilikom održana je mini prezentacija o e-Agraru i elektronskom apliciranju za subvencije i podsticajna sredstva u poljoprivredi, koji će ubuduće biti jedini način za podnošenje prijava na konkursima i finanasiranje poljoprivredne proizvodnje u svim oblastima i u pčelarskoj proizvodnji.

Inače, lokalna samouprava je podržala inicijativu topličkih pčelara o poseti Pčelarskom sajmu i obezbedila besplatan prevoz do Beograda i nazad za sve one koji se bave pčelarstvom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)