OD 20. JANUARA NIJE BILA ISPRAVNA: Brodarevo posle 20 dana dobilo vodu za piće

A. ROVČANIN

08. 02. 2023. u 20:12

ŽITELjI Brodareva posle skoro 20 dana u sredu su dobili vodu za piće.

ОД 20. ЈАНУАРА НИЈЕ БИЛА ИСПРАВНА: Бродарево после 20 дана добило воду за пиће

A.Rovčanin

Zbog povećane mutnoće, izazvane porastom vodostaja, voda iz brodarevskog vodovoda nije bila za pijaću upotrebu i od 20. januara mogla se koristiti samo za tehničku upotrebu, odnosno za sanitarno higijenske potrebe.

 Iz JKP “Lim” Prijepolje danas je saopšteno da je nakon hemijskih i bakterioloških analiza koje je izvršio užički Zavod za javno zdravlja voda iz brodarevskog vodovoda ispravna za pijaću upotrebu.

A.Rovčanin

Tokom minulih dvadesetak dana meštane Brodareva pijaćom vodom napajala je cisterna Komunalnog preduzeća stara više od četiri decenije.

Inače, menadžment JKP “Lim” proteklih meseci uporno je pokušavao da drastično poveća cene komunalija, među kojima je i voda za piće. Ipak, poslednji pokušaj novog nameta na novčanike građana osujećen je na nedavno održanoj sednici lokalnog parlamenta, kada odbornici nisu prihvatili zahtev Komunalnog preduzeća da se cene povećaju.

U ovoj ustanovi, koja je od vitalnog interesa za Prijepolje vd mandat direktoru preduzeća je istekao, takođe na poslednjoj skupštini većina odbornika nije podržala predlog Opštinskog veća da se direktoru produži vd mandat, pa ostaje ne jasno ko sada rukovodi preduzećem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NA SVOJOJ KOŽI SAM OSETILA Petra Divac progovorila o problemima koje je imala jer je USVOJENA