NAGRADA "31. JANUAR“ DRAGANU STANKOVIĆU: Glumcu Pozorišta "Bora Stanković“ najveće priznanje grada Vranja

J. S.

25. 01. 2023. u 20:12

NA današnjoj svečanoj sednici Skupštine grada Vranja doneta je Odluka o dodeli javnih priznanja "31. januar“ u 2023. godini.

НАГРАДА 31. ЈАНУАР“ ДРАГАНУ СТАНКОВИЋУ: Глумцу Позоришта Бора Станковић“ највеће признање града Врања

Foto: Privatna arhiva

Specijalno javno priznanje "31. januar" biće dodeljeno Draganu Stankoviću iz Vranja, glumcu Pozorišta "Bora Stanković", u vidu diplome i novčanog iznosa od 100.000 dinara.

Karijeru ovog glumca obeležila je predstava "Koštana", gde je glumio Mitketa i odatle mu je ostao i nadimak koji ga prati kroz čitavu karijeru.

Javno priznanje "31. januar“, diplomu i 50.000,00 dinara, dobiće tri osobe. To su Miomir Dejanović, Mi – Dej, učitelj Oosnovne škole "Svetozar Marković", za izuzetne rezultate u vaspitno-obrazovnoj delatnosti, uspeh učenika, vanrazredne aktivnosti, osavremenjavanje procesa nastave i druge aktivnosti na planu unapređenja vaspitno-obrazovne delatnosti, Aleksandra Savić, nastavnica Muzičke škole "Stevan Mokranjac“, za izuzetne rezultate u vaspitnoj – obrazovanoj delatnosti, rad sa decom i unapređenje vaspitno-obrazovane delatnosti i Hadži Slobodan Bata Simiću, za izuzetne rezultate na planu očuvanja i zaštite kulturnih dobara i razvoja i unapređenja kulture grada.

Priznanje - diploma biće dodeljena Muzičkoj školi "Stevan Mokranjac", Akademiji tehničko-vaspitačkih strukovnih studija – Odsek u Vranju i preduzeću "Millennium team", zbog izrade i uspešne realizacije razvojnih projekata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede