VIDEO-NADZOR ZA VIŠE REDA U VRANJU: Počela najavljena realizacija projekta saveta za bezbednost saobraćaja

D. Ristić

28. 12. 2022. u 06:00

U MARIČKOJ i Ulici proleterskih brigada postavljeni su nosači sa kamerama, što je početak realizacije projekta video-nadzora saobraćaja u gradu pod Pržarom.

ВИДЕО-НАДЗОР ЗА ВИШЕ РЕДА У ВРАЊУ: Почела најављена реализација пројекта савета за безбедност саобраћаја

Foto D. Ristić

Iako se o ovoj korisnoj novini govori već duži niz godina, oko 11 miliona dinara za nabavku i instaliranje neophodne opreme obezbeđeno je tek sada - od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje počinjene tokom 2022. Planirano je da na isti način budu "pokriveni" još Bulevar patrijarha Pavla i Partizanska ulica, posle čega će sve kamere - već od kraja januara naredne godine - biti povezane u sistem za kontrole koji će se nalaziti u vranjskoj Policijskoj upravi.

- Video-nadzor će evidentirati saobraćajne prekršaje i nepropisno parkiranje, ali u fokusu će mu posebno biti bezbednost pešaka, biciklista i sugrađana, koji koriste električne trotinete - objašnjava Marjan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Vranja zadužen za saobraćaj i infrastrukturu, te član gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja.

Foto D. Ristić

Marjan Stanković

U perspektivi, saznajemo, projekat video-nadzora trebalo bi da bude proširen i na ostale delove grada, prvenstveno na Ulicu kralja Stefana Prvovenčanog i saobraćajnice u kojima se nalaze škole odnosno vrtići. Inače, za ovu fazu realizacije projekta utrošena je samo polovina ovogodišnjih sredstava prikupljenih od naplate saobraćajnih prekršaja.

Iz istog izvora, Savet za bezbednost saobraćaja u Vranju do sada je finansirao postavljanje "ležećih policajaca", obeležavanje zona oko škola, postavljanje ograda oko obrazovnih ustanova i vrtića, te kupovinu auto-sedišta za bebe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)