ZASEDAO ORGANIZACIONI ODBOR: Usvojen program obeležavanja Dana grada Vranja

J. S.

18. 01. 2023. u 13:47

NA sastanku Organizacionog odbora za obeležavanje 31. januara - Dana grada usvojen je komplentan program ove manifestacije.

ЗАСЕДАО ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР: Усвојен програм обележавања Дана града Врања

Foto:J.S.

Obeležavanje ovog značajnog datuma počinje u sredu, 25. januara  svečanom sednicom Skupštine grada. Istog dana u Sportskoj hali u Vranju biće održan turnir u malom fudbalu. Narednog dana, u četvrtak, 26. januara, nastavljaju se  sportski turniri u džudou i karateu.

Povodom oslobođenja Vranjske Banje od Turaka 1878. godine, istog dana, sa početkom u 11 sati, u sali Skupštine opštine Vranjska Banja, biće održana svečana sednica Skupštine gradske opštine Vranjska Banja. Za petak, 27. januar, planirani su turniri u košarci i šahu. Obeležavanje Dana Grada, nastavlja se u subotu, 28. januara turnirima u odbojci i stonom tenisu. Istog dana, u maloj sali pozorišta "Bora Stanković" biće proglašeni najbolji radovi i dodeljene diplome i nagrade po literarnom konkursu "Lepota slobode daleko se vidi, zbog nje se pretka potomak ne stidi“.

Program Dana grada, nastavlja u nedelju, 29. januara, tradicionalnim maršem do Osatice "Stazama oslobodilaca Vranja iz 1878. godine".  Narednog dana, u ponedeljak 30.  januara u Gradskoj kući  biće priređen prijem za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske. Nakon toga, u Galeriji pozorišta "Bora Stanković" predviđeno je otvaranje izložbe "Evo mene, eto vas",  Istorijskog arhiva Šumadija iz Kragujevca.

U nastavku programa u maloj sali pozorišta "Bora Stanković" biće održano predavanje prof. dr Saše Stanojevića na temu "Vranje i južni srpski krajevi između Sanstefanskog i Berlinskog mirovnog sporazuma 1878. godine". U večernjim satima, u velikoj sali Galerije Narodnog muzeja Vranje, biće otvorena izložba slika "Trideset godina legata Zorana Stošića Vranjskog". Iste večeri biće dodeljene nagrade najboljima u vranjskom sportu u prethodnoj godini. Poslednjeg dana manifestacije  planirano je polaganje venaca i cveća na Spomenik oslobodiocima Vranja od Turaka "Čika Mita".

Obeležavanje Dana grada završava se svečanom akademijom i dodelom priznanja 31. januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri