ZASEDAO ORGANIZACIONI ODBOR: Usvojen program obeležavanja Dana grada Vranja

J. S.

18. 01. 2023. u 13:47

NA sastanku Organizacionog odbora za obeležavanje 31. januara - Dana grada usvojen je komplentan program ove manifestacije.

ЗАСЕДАО ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР: Усвојен програм обележавања Дана града Врања

Foto:J.S.

Obeležavanje ovog značajnog datuma počinje u sredu, 25. januara  svečanom sednicom Skupštine grada. Istog dana u Sportskoj hali u Vranju biće održan turnir u malom fudbalu. Narednog dana, u četvrtak, 26. januara, nastavljaju se  sportski turniri u džudou i karateu.

Povodom oslobođenja Vranjske Banje od Turaka 1878. godine, istog dana, sa početkom u 11 sati, u sali Skupštine opštine Vranjska Banja, biće održana svečana sednica Skupštine gradske opštine Vranjska Banja. Za petak, 27. januar, planirani su turniri u košarci i šahu. Obeležavanje Dana Grada, nastavlja se u subotu, 28. januara turnirima u odbojci i stonom tenisu. Istog dana, u maloj sali pozorišta "Bora Stanković" biće proglašeni najbolji radovi i dodeljene diplome i nagrade po literarnom konkursu "Lepota slobode daleko se vidi, zbog nje se pretka potomak ne stidi“.

Program Dana grada, nastavlja u nedelju, 29. januara, tradicionalnim maršem do Osatice "Stazama oslobodilaca Vranja iz 1878. godine".  Narednog dana, u ponedeljak 30.  januara u Gradskoj kući  biće priređen prijem za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske. Nakon toga, u Galeriji pozorišta "Bora Stanković" predviđeno je otvaranje izložbe "Evo mene, eto vas",  Istorijskog arhiva Šumadija iz Kragujevca.

U nastavku programa u maloj sali pozorišta "Bora Stanković" biće održano predavanje prof. dr Saše Stanojevića na temu "Vranje i južni srpski krajevi između Sanstefanskog i Berlinskog mirovnog sporazuma 1878. godine". U večernjim satima, u velikoj sali Galerije Narodnog muzeja Vranje, biće otvorena izložba slika "Trideset godina legata Zorana Stošića Vranjskog". Iste večeri biće dodeljene nagrade najboljima u vranjskom sportu u prethodnoj godini. Poslednjeg dana manifestacije  planirano je polaganje venaca i cveća na Spomenik oslobodiocima Vranja od Turaka "Čika Mita".

Obeležavanje Dana grada završava se svečanom akademijom i dodelom priznanja 31. januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju