PLANOVI INVESTICIJA U VRANJSKOJ BANJI: U fokusu kanalizaciona mreža, asfaltiranje i privreda

J. S.

17. 01. 2023. u 17:03

OVE godine gradska opština Vranjska Banja ima znatno manje opredeljenog novca od grada u budžetu, ali ranije ušteđen novac i prihodi čine da ove godine lokalna samouprava ima vrlo ambiciozne planove.

ПЛАНОВИ ИНВЕСТИЦИЈА У ВРАЊСКОЈ БАЊИ: У фокусу канализациона мрежа, асфалтирање и привреда

Foto: J. S.

- Iz budžeta grada imamo 65 miliona dinara, što je znatno manje nego u ranijem periodu, međutim mi smo uspeli da domaćinskim poslovanjem oročimo ranije novac, sada povući 52 miliona, i prihodnom stranom koja je 52 miliona  nadomestiti gubitak – kaže predsednik opštine Vranjska Banja Dragan Sentić.

On napominje da će od Republike Srbije putem transfera dobiti 16 miliona dinara, tako da će se i ove godine raditi intezivno na infrastrukturnim projektima, kako na teritoriji same opštine tako i u okolnim selima.

- Samo ćemo kanalizacionu mrežu izgraditi u dužini preko 40 kilometara, asfaltiraće se ulice i putevi do udaljenih sela, radiće se i na vodovodnoj mreži – kaže Sentić.

Prema njegovim rečima veliki turistički uspon Banje uslediće po završetku velikog hotela koji se gradi, ali njemu je kao prvom čoveku opštine važno da se paralelno sa razvojem turizma razvijaju u privredne delatnosti, pa je jako ponosan što na mestu ranijih čuvenih „Rasadnika“ kreće proizvodnja povrća, a otvara se još jedna proizvodnja nameštaja.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POZIV LESKOVČANIMA: Preventivni pregledi bez zakazivanja