NAJAVA BERIĆETNIJIH DANA: Osvetljen viseći most preko Ibra u Mataruškoj Banji kod Kraljeva (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

09. 01. 2023. u 19:44

RASVETA na visećem mostu preko Ibra u Mataruškoj Banji podsetila je na vreme kada je ovo prirodno lečilište tokom novogodišnjih i božićnih praznika bilo (pre)puno domaćih i stranih gostiju ali i ujedno, nadaju se meštani, najavila povratak ove Banje nadomak Kraljeva na turističku mapu.

НАЈАВА БЕРИЋЕТНИЈИХ ДАНА: Осветљен висећи мост преко Ибра у Матарушкој Бањи код Краљева (ФОТО)

GU u Kraljevu

Prirodno lečilište „Mataruška i Bogutovačka Banja“, nekadašnji simbol i uzdanica kraljevačkog turizma, posle višegodišnjeg propadanja i brojnih neuspešnih pokušaja privatizacije, podsećamo, konačno je prodato u maju 2021. godine firmi FMO Ekonom“ iz varošice Ušće u ibarskoj klisuri za 216,5 miliiona dinara.

Tokom minulog perioda, novi vlasnik najpre je renovirao piceriju-poslastičarnicu nedaleko od visećeg mosta sa atraktivnim pogledom na Ibar, a u toku je i rekonstrukcija hotela „Mineral“ u obližnjoj Bogutovačkoj Banji.

GU u Kraljevu

Viseći most u Mataruškoj Banji

- Nekada se u banjskim restoranima čekalo na slobodnan sto, a kroz park vikendom nije moglo da se prođe – sa setom se priseća meštanka Slobodanka Simović. - Nadamo se da će uskoro krenuti obnova i devastiranog hotela „Termal“ i da će Mataruška Banja ponovo postati omiljeno mesto za odmor, kao i za dnevni i večernji izlazak posetilaca iz čitavog ovog kraja.

Udaljena samo desetak kilometara od Kraljeva, Mataruška Banja svojevremeno je bila poznata u čitavom regionu po lekovitoj vodi za lečenje steriliteta i reumatskih oboljenja, dok je susedna Bogutovačka, na obroncima planine Troglav, nadaleko bila čuvena kao „banja za živce“.

- Neka rasveta na visećem mostu bude lep uvod u berićetnija vremena za sve nas – poručuju ovdašnji meštani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)