PROFESOR VUJANIĆ: Novi most preko Save potreban srpskoj prestonici

Novosti online

16. 12. 2022. u 12:35

POVODOM rasprave koja se u proteklom periodu vodila između vlasti i opozicije na temu novog mosta preko Save, umesto postojećeg Starog savskog mosta, profesor Saobraćajnog fakulteta u penziji Milan Vujanić kaže da je novi most preko Save, u saobraćajnom smislu, potreban srpskoj prestonici.

ПРОФЕСОР ВУЈАНИЋ: Нови мост преко Саве потребан српској престоници

Zamišljeni izgled novog savskog mosta

- Stubovi će biti viši i širi, što je važno za međunarodni plovni put i rečni saobraćaj na Savi. Takođe, čelična konstrukcija će biti tri puta šira i imaće 36 metara, a poneće dva drumska blizanca, sa po dve trake u oba smera i pešačko-biciklističkom stazom u oba smera. Zajedno sa tramvajskim šinama po sredini, to podiže saobraćajnu protočnost mosta, a koja je Beogradu neophodna u ovom trenutku - rekao je profesor Vujanić za Politiku i dodao da je važno što će novi most vizuelno podsećati na stari, sa čeličnim lukom, a nadovezujući se na prethodnu izjavu gradskog menadžera Miroslava Čučkovića.

On je dodao i da će saobraćaj na novi most dolaziti tako da se zaobilazi centar grada.

- Prilazi mostu preko tri bulevara i kružnog toka iz pravca Novog Beograda, kao i tunela kod Ekonomskog fakulteta, koji će direktno na most dovoditi saobraćaj, a bez da ulaze u centar vozila iz Višnjice, Karaburme, Zvezdare i leve obale Dunava, pravo je saobraćajno rešenje - zaključio je profesor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)