MIR, ZDRAVLJE I SVAKO DUHOVNO DOBRO: Kraljevčani svečano obeležili Badnji dan i Badnje veče (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

06. 01. 2023. u 23:47

Na Badnji dan i Badnje veče, u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku – Božiću, veliki broj pravoslavnih Kraljevčana prisustvovao je večernjim službama uveče ovdašnjim hramovima Srpske pravoslavne crkve i tradicionalnom paljenju badnjaka širom žičke Eparhije.

МИР, ЗДРАВЉЕ И СВАКО ДУХОВНО ДОБРО: Краљевчани свечано обележили Бадњи дан и Бадње вече (ФОТО)

G.Šljivić

Najsvečanije je ipak bilo u hramu Svetog Save i hramu Svete Trojice u Kraljevu gde je paljenje badnjaka pratio sada već tradicionalni vatromet.

G.Šljivić

Paljenje badnjaka u Kraljevu

- Slava na visini Bogu i na zemlji mir, među ljudima dobra volja. Neka je blagosloven praznik večne i božanske radosti kojom nas je obradovao Bogomladenac Hristos rodivši se u Vitlejemu da svakome daruje život večni. Molitveno Vam želimo da Bogomladenac pronađe srca Vaša pripremljena ljubavlju i poverenjem i otvorena za obitalište bespočetnog Boga. Prizivamo blagoslov Božiji da se u Vas i Vaše domove useli mir,

radost, zdravlje i svako duhovno dobro – navodi se u božićnoj čestitki koju je uputio episkop žički Justin.

G.Šljivić

Paljenje badnjaka u Kraljevu

- Neka je Bogom blagosloveno nastupajuće Novo 2023. leto milosti Gospodnje. Mir božiji - Hristos se Rodi! Vaistinu se rodi!

G.Šljivić

Paljenje badnjaka u Kraljevu

Na Badnji dan prigodne božićne svečanosti upriličene su i u obližnjim srednjovekovnim manastirima, kao i u drugim gradskim i seoskim crkvama.

G.Šljivić

Paljenje badnjaka u Kraljevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima