PRIZNANJE DAVAOCIMA KRVI: Požarevac 13. put najhumaniji grad u Srbiji

D. N.

23. 12. 2022. u 21:45

INSTITUT za transfuziju krvi Srbije dodelio je gradu Požarevcu dvostruko priznanje – zlatnu plaketu „Šampion solidarnosti“ i titulu „Najhumaniji grad“, zahvaljujući brojnim uspešnim akcijama dobrovoljnog davanja krvi u okviru zimske i letnje kampanje 2022. godine.

ПРИЗНАЊЕ ДАВАОЦИМА КРВИ: Пожаревац 13. пут најхуманији град у Србији

D.N.

Značajna priznanja za više gradova i opština u Srbiji, uručena su na svečanom novogodišnjem prijemu, koji je Institut priredio u Skupštini grada Požarevca.

Dijamantsku plaketu, za veliki uspeh u obe kampanje, osim Požarevca, dobili su i Koceljeva, Loznica, Valjevo, Smederevo, Velika Plana i Šabac. Zlatnu plaketu za zimsku kampanju osvojio je Lazarevac, srebrnu Ljubovija, a bronzanu Krupanj. Isto priznanje za letnju kampanju dobili su Golubac, srebrnu Obrenovac, a bronzanu Petrovac na Mlavi i Smederevska Palanka.

Osim dijamantske plakete za uspešne obe kampanje – i zimsku i letnju, Požarevac je osvojio titulu i najhumanijeg grada u Srbiji, trinaesti put za redom, dok je za najhumaniju opštinu, proglašena opština Lazarevac.

Tokom zimske kampanje dvalašštva krvi, sprovedene u januaru i februaru, širom Srbije održano je 176 akcija, uz učešće 5.397 davalaca. U okviru letnje, Institut, Crveni krst i lokalne samouprave organizovali su 363 akcije, u kojima su krv dala 11.733 davaoca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju