VOLONTERI NISU ZABORAVLJENI: Humani dobrovoljci iz Ćuprije dobili zahvalnice

Z. GLIGORIJEVIĆ

22. 12. 2022. u 22:42

OKO 130 volontera, koij su pomagali prilikom organizacije raznih manifestacija u Ćupriji, dobilo zahvalnice

ВОЛОНТЕРИ НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: Хумани добровољци из Ћуприје добили захвалнице

Foto:Z.Gligorijević

Oni su na taj način nagrađeni za svoj doprinos održavanju ćuprijskih manifestacija, kao i zbog toga što je program „Biram da volontiram“, koji su podržali Ministarstvo omladine i sporta i opština Ćuprija, bio izuzetno uspešan baš zahvaljujući ovim mladim ljudima.

- U okviru projekta „Biram da volontiram“ šezdesetak, od oko 130 volontera, prvi put je volontiralo. Ove godine oni su uzeli učešće u devet manifestacija. Svaku od njih podigli su na viši i drugačiji nivo. To nama koji se bavimo omladinskom politikom na gradskom nivou daje lep impuls da nastavimo dalje – ocenjuje Nenad Jovanović, opštinski većnik za omladinsku politiku.

Volonteri Ćuprije učestvovali su u brojnim ekološkim, sportskim i kulturnim akcijama. Lazar Lukić i Ivan Đurđević učestvovali su u volonterskim kampovima u Srbiji i inostranstvu.

-Petnaestodnevni Omladinski volonterski kamp u Mađarskoj za mene je bio najlepše životno iskustvo. Inače, volontiranje je veoma plemenito. Ono predstavlja način da se bavimo omladinskim aktivizmom, da unapredimo sebe, ali i zajednicu - kaže Lazar.

Za Milicu Jakovljević volontiranje je bio samo još jedan novi izazov. Želela je, kaže, da učestvuje u raznim akcijama, jer i u školi voli da učestvuje u vannastavnim aktivnostima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?