ZAJEDNO ULAŽEMO DA GRADIMO I RASTEMO: U Opštini Titel ostvarene i započete velike investicije zahvaljujući pomoći pokrajine i republike

Z. GRUMIĆ

17. 12. 2022. u 06:33

MALA vojvođanska Opština Titel, sa godišnjim budžetom od svega 600 miliona dinara, spada u treću kategoriju nerazvijenosti, a uspela je ove godine da uz podršku Pokrajine i Republike pokrene važne investicije i da pripremi projekte za nova ulaganja u razvoj svih svojih šest naseljenih mesta.

ЗАЈЕДНО УЛАЖЕМО ДА ГРАДИМО И РАСТЕМО: У Општини Тител остварене и започете велике инвестиције захваљујући помоћи покрајине и републике

U Titelu, Mošorinu, Vilovu, Šajkašu...Foto N. Karlić

Dragan Božić, predsednik opštine, kaže da s obzirom na to da se deo opštinske kase namenjen investiranju od 100 miliona dinara raspodeljuje uglavnom na socijalna davanja i za izradu projektne dokumentacije, vrlo malo ostane za kapitalna ulaganja.

- Zato je Titeljanima za te svrhe neophodna finansijska pomoć sa viših nivoa vlasti. Na taj način uspevamo da svih ovih godina pratimo one razvijene, kada je reč o investicijama. Naši projekti nailaze na puno razumevanje kako Pokrajinske, tako i Vlade Srbije, zbog čega smo ponosni - ističe Božić.

Kao jedan od najvažnijih poslova završenih u ovoj godini, on izdvaja potpunu obnovu saobraćajnica u Titelu, Mošorinu, Vilovu, Šajkašu, Loku i Gardinovcima, ukupne dužine 5,5 kilometara, za šta je od Pokrajine dobijeno 100 miliona dinara.

Dragan Božić,Foto N. Karlić

Zajedničkim, ravnomernim ulaganjem sa Pokrajinom potrošeno je više od 25 miliona dinara za izgradnju i obnovu atarskih puteva, a od Ministarstva poljoprivrede je pristiglo 20 miliona dinara za zamenu azbestnih vodovodnih cevi u Titelu, višegodišnje akcije u koju je do sada uloženo više od 80 miliona dinara.

- Uz novoizgrađeni rezervoar pijaće vode i završen projekat za buduću fabriku vode na dobrom smo putu da dovedemo na visok nivo vodosnabdevanje u našoj opštini - ističe Božić, napominjući da su fabrika vode, izgradnja prečistača otpadnih voda i rekonstrukcija titelske OŠ "Svetozar Miletić" veliki i izuzetno važni projekti planirani za iduću godinu, čiju bi realizaciju trebalo da finansira Republika. U nastavku saradnje sa Pokrajinskom vladom i dogodine će biti rekonstruisano više ulica u vrednosti od 120 miliona dinara. Oko 80 miliona je obezbeđeno za izgradnju puta ka budućoj industrijskoj zoni Titel, a 50 miliona za obnovu i izgradnju trga u centru Šajkaša. Pokrajina finasira i dogradnju vrtića u Šajkašu i obnove šajkaške ambulante i titelskog Doma kulture.

- Pratićemo pomno pokrajinske konkurse a nameravamo da se obratimo Ministarstvu za javna ulaganja kako bismo ostvarili one najveće i najskuplje projekte. Dobili smo obećanja da će iduće godine biti uloženo ukupno 12 miliona evra u Opštinu Titel - istakao je njen prvi čovek.

ŽALBE ODLOŽILE VRTIĆ

UPRKOS tome što su u Opštini Titel uradili sve što je bilo potrebno, ove godine nažalost nisu uspeli da počnu rekonstrukciju i dogradnju vrtića u Šajkašu, koji će moći da prihvati 350 mališana, jer su podnošene žalbe u postupku javne nabavke za izvođača radova odužile tu proceduru. Taj projekat, vredan 110 miliona dinara, odložen je za iduću godinu.

Ilustracija V. N.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO SE NA EVROVIZIJI DIŽE IZ PEPELA? Trocifrena kvota na Teja Doru!