ŠAJKAŠANI PREDNJAČE U FUDBALU I KARATEU: Najpopularniji sport u opštini Titel

S.BAJIĆ

14. 12. 2022. u 16:55

NAJPOPULARNIJI sport u opštini Titel, satkanoj od sela Šajkaš, Gardinovci, Vilovo, Mošorin i Lok, je fudbal, s obzirom na činjenicu da svako naselje ima svoj fudbalski klub i da u njima za „bubamarom“ juri oko 700 igrača, od „petlića“ pa do prvog tima.

ШАЈКАШАНИ ПРЕДЊАЧЕ У ФУДБАЛУ И КАРАТЕУ: Најпопуларнији спорт у општини Тител

Foto: opština Titel

- Imamo 27 organizacija i klubova u raznim sportskim granama koji se finansiraju iz budžeta i od sponzora- kaže Stanko Kostić, predsednik Sportskog saveza Opštine Titel.- Možemo da se pohvalimo da svi klubovi pokrivaju redovne troškove prema takmičenju a sredstva im pripadaju prema pravilniku. Recimo, za obeležavanje memorijalnih turnira, jubileja, značajnih datuma… svi dobijaju isti iznos, 20.000 dinara.

FOTO: N.Karlić

Pored fudbala, veoma su zastupljeni loptački kao i borilački sportovi. Karate je posebno rasprostranjen a dominiraju Borac iz Šajkaša i Crni pojas iz Titela.

Foto: opština Titel

- Pažnja se posvećuje školskom sportu, jer je to osnova i zna se da mnogo toga zavisi od nastavnika fizičkog vaspitanja u školama. Njihov entuzijazam da podrže decu u bavljenju sportom i da im pokažu prve korake, dolazi do izražaja kada se opredele za neku od sportskih disciplina- ističe Kostić.

NAJBOLjIMA NAGRADE

SPORTSKI savez Opštine Titel od 2015. godine tradicionalno bira i nagrađuje najbolje sportiste u šest kategorija.

- Tu svečanost priređujemo u zgradi naše Opštine pa tako u oblasti školskog sporta nagrađujemo devojčicu i dečaka sa najboljim rezultatima, zatim seniora i seniorku, najuspešnijeg trenera i sportskog radnika, kojima uručujemo diplome i po 20.000 dinara- kaže Kostić.

Tako je ženski košarkaški klub Titel iznedrio košarkašice koje igraju u Crvenoj zvezdi i Partizanu, Tamaru Čortu, Nadeždu Nedeljkov i Jovanu Boričić. Dobro je poznato da je legendarni odbojkaš, Vasa Mijić, osvajač zlatne olimpijske medalje u Sidneju i najbolji libero sveta, odrastao u Mošorinu. U šajkaškom Borcu igrao je Lazar Veselinović, nekadašnji kapiten Vojvodine i internacionalac, tu je ponikao i Ilija Babić, sada superligaški fudbaler Vojvodine i Mladosti GAT u Novom Sadu, rukometni klub je do nedavno bio stabilan drugoligaš, imao sjajne igrače…

- Problem je što Titel nema sportsku salu, jer smatramo da bi u tom slučaju dvoranski sportovi bili još razvijeniji a obzirom na to da su u školama veoma aktivne sportske sekcije- zaključio je Kostić.

V.N.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)