TRANSFER-STANICA DO POČETKA 2023: Završna faza gradnje na lokaciji gradske deponije "Svine", u Petrovcu na Mlavi

D. NOVKOVIĆ

22. 11. 2022. u 08:21

NEIMARI intenzivno rade na lokaciji gradske deponije "Svine", u Petrovcu na Mlavi, gde uspešno odmiče gradnja transfer-stanice sa reciklažnim dvorištem, vredna 272 miliona dinara.

ТРАНСФЕР-СТАНИЦА ДО ПОЧЕТКА 2023: Завршна фаза градње на локацији градске депоније Свине, у Петровцу на Млави

Foto OU u Petrovcu na Mlavi

Trenutno se grade protivpožarni rezervoar, navozne rampe i nadstrešnica, a oprema za tehnologiju u pogonima se priprema za ugradnju i montažu na gradilištu. Izvođači prate dinamiku radova čiji je završetak planiran za prvu polovinu januara naredne godine.

Novi objekat koristiće za delimični tretman otpada ne samo petrovačke, već i opština Kučevo, Žagubica i Malo Crniće.

- Kada je reč o upravljanju čvrstim otpadom u Braničevskom okrugu, krajnji cilj je gradnja regionalnog reciklažnog centra u Požarevcu, za koji se trenutno izrađuju projekti. Ka njemu će gravitirati i petrovačka opština, pa je ova transfer-stanica izuzetno važan korak - naglasila je ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović, tokom nedavne posete.

Foto OU u Petrovcu na Mlavi

Kako je najavljeno, pomenuta transfer-stanica imaće pretovarnu rampu za neselektirani komunalni otpad, separatore, infiltracione i protivpožarne bazene, te objekte za zaposlene. Biće uređene još unutrašnje saobraćajnice i parking, a sve će biti ograđeno takozvanim zelenim pojasom.

Posle izgradnje ovog kompleksa, koju u potpunosti finansira Ministarstvo za zaštitu životne sredine, u planu je da se u Petrovcu na Mlavi "podigne" i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, sa kapacitetom koji će biti dovoljan za lokalnu samoupravu sa oko 12.000 stanovnika.

DEPONIJA

OPŠTINA je od Ministarstva za zaštitu životne sredine dobila i 33,6 miliona dinara za radove u okviru prve faze projekta "Sanacija, zatvaranje i rekultivacija nesanitarne deponije Svine". Istovremeno, za tu namenu je iz lokalnog budžeta izdvojeno 8,4 miliona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)