UŽIVALI U SLANIM I SLATKIM PITAMA: Deveta po redu tradicionalna manifestacija u Međi

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

21. 11. 2022. u 13:32

UDRUŽENjE žena Međanke, iz istoimenog sela kod Zrenjanina, uspešno je organizovalo devetu po redu, tradicionalnu manifestaciju Pitijada u Omladinskom domu u Međi.

УЖИВАЛИ У СЛАНИМ И СЛАТКИМ ПИТАМА: Девета по реду традиционална манифестација у Међи

A.Amižić

U takmičarskom delu učestvovalo je šesnaest ekipa žena koje su pravile ukusne slane i slatke pite, sa sirom, mesom, zeljem, višnjama, jabukama, bundevom.

- Kao i prethodnih godina, lepo smo smo se družile i uživale u razmeni izvornih recepata, kako su pitu nekada razvlačile naše bake i majke - kaže Irena Ristić. prva dama udruženja Međanke, koje je uspešno organizovalo Pitijadu.

Najukusniju slanu pitu napravile su žene iz sela Torak, drugo mesto pripalo je ženama iz Aleksandrova, a treće iz Boke. Dame iz Međe, napravile su najbolju slatku pitu, koja je bila za nijansu ukusnija od čuvene bundevare, žena iz Kikinde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)