DEDA MRAZ VEĆ STIGAO U KIKINDU: Doneo "kutiju želja" za mališane

R. Š.

18. 11. 2022. u 10:05

IAKO nema belih pahulja, a snega ni u vremenskoj prognozi, Deda Mraz i njegova Dobra Vila, stigli su u Kikindu. Naravno, obradovali su mališane, jer su ispred Gradske kuće postavili "kutiju želja" u koju deca mogu da ubacuju svoja pisma.

ДЕДА МРАЗ ВЕЋ СТИГАО У КИКИНДУ: Донео кутију жеља за малишане

Foto: R. Šegrt

Osim onoga što žele da im bradati deka donese kao poklon za novogodišnje i božićne praznike, u pismu treba da navedu i svoje tačno ime, godinu rođenja, ime roditelja, adresu i broj telefona, jer će se darovi i ove godine dostavljati na kućne adrese. Pisma Dedu Mrazu mogu da upućuju deca do 10 godina i to sve do 11. decembra. Nakon toga njihova pisma će se pažljivo pročitati, a Gradska uprava će se potruditi da kupi poklone za svu decu. Prošle godine mališanima je uručeno 5.700 novogodišnjih poklon paketa.

Akcija darivanja dece koja svoje želje napišu Deda Mrazu i pisma ostave u kutiju želja, u Kikindi traje već 10 godina. Poklone obezbeđuju donatori i svake godine sve je više mališana koji dobijaju poklone. Želje se ispunjavaju pred Novu godinu, kada gradski Deda Mraz, u kočijama krene ulicama i sokacima i pronađe svako dete na kućnoj adresi i uruči mu poklon koji je poželeo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna