PUTEVI DO BAČKOG BREGA KAO NOVI: Pri kraju obnova deonice kroz Bezdan, ka Somboru

J. L.

01. 11. 2022. u 19:32

OBNOVA državnog puta od graničnog prelaza Bački Breg do Sombora je pri kraju.

ПУТЕВИ ДО БАЧКОГ БРЕГА КАО НОВИ: При крају обнова деонице кроз Бездан, ка Сомбору

foto: Grad Sombor

U toku je presvlačenje završnog sloja asfalta na deonici kroz Bezdan.

- Pre par godina završena je prva deonica, kroz prekograničnu saradnju sa Mađarskom, u dužini od 14,6 kilometara, a u ovoj godini nastavljaju se radovi u dužini od više 10 kilometara na ovom državnom putu od Sombora ka Bačkom Bregu - kaže Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora. - Rekonstrukcijom i rehabilitaciom ovog državnog puta povećaće se i nosivost samog puta. Time ćemo omogućiti da jedna celina od Sombora ka graničnom prelazu Bački Breg bude kompletno obnovljena. Očekujemo do kraja novembra da budu završeni radovi.

Ove godine ukupno je obnovljeno blizu 20 kilometara državnih puteva na teritoriji Grada Sombora, kompletno su završeni radovi kroz naseljeno mesto Kolut, a rekonstruisane su i dve obilaznice oko Sombora.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede