DA VODOVOD STIGNE U SVA SELA: Šabac širi vodovodnu mrežu

30. 10. 2022. u 11:41

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić posetio je danas radove na izgradnji vodovodne mreže na deonici Kasarske livade – Bogosavac u dužini 2,7 kilometra. Uporedo sa ovim radovima, radi se izgradnja mreže i na lokaciji Jelenča – Žabar u dužini 2,9 kilometara.

ДА ВОДОВОД СТИГНЕ У СВА СЕЛА: Шабац шири водоводну мрежу

foto:V.Mitrić

- Obećali smo našim sugrađanima da ćemo raditi 21 kilometar nove vodovodne mreže i danas to obećanje ispunjavamo -priča dr Pajić. - Igradnjom vodovodne mreže na lokaciji Kasarske livade – Bogosavac omogućićemo priključak za 150 domaćinstava, a biće stvoreni uslovi za dalje širenje sekundarne mreže u Bogosavcu. Predviđeno je da radovi budu završeni za četiri meseca, i čim se završe ova 2,7 kilometra, nastavljamo radove do Dobrića u dužini 2,3 kilometra.

Na lokaciji Jelenča – Žabar radi se mreža sa obe strane puta.U tom kraju ima dosta industrijskih postrojenja i domaćinstava. Radovi će da omoguće da se prošir vodovodna mreža i u Cerovcu, kao i da urade jedan deo mreže prema Maloj Vranjskoj.

- Pripremljena je tehnička dokumentacija i za duge lokacije gde smo planirali širenje vidovodne mreže Orid – Mrđenovac, Slepčević i Prnjavor – Ribari, samo čekamo raspisivanje tendera za izvođače. Sve radove na izgradnji vodovodne mreže finansiramo samostalno iz budžeta grada Šapca, bez ikakvih zaduženja. Za ovu namenu ukupno smo izdvojili oko 300 miliona dinara. Smatram da se stabilnost grada ogleda u stabilnim finansijama i mogućnostima da ove radove izdvodimo u ovo teško vreme. Siguran sam da će ovo mnogo značiti žiteljima kako pocerskih, tako mačvanskih i posavotamnavskih sela. Voda je nešto što je neophodno za normalan život i funksionisanje i širenje mreže mora da nam bude prioritet - rekao je gradonačelnik.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije