ZAMENA STOLARIJE NAJVAŽNIJA: U Paraćinu veliko interesovanje građana za energetsku efikasnost

Зорана Рашић
Zorana Rašić

12. 10. 2022. u 17:20

NA JAVNI poziv Opštine Paraćin za sprovođenje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, podnete su čak 154 prijave, od kojih 105 sa kompletnom dokumentacijom.

ЗАМЕНА СТОЛАРИЈЕ НАЈВАЖНИЈА: У Параћину велико интересовање грађана за енергетску ефикасност

Foto Z. Rašić

Ministarstvo rudarstva  i energetike naložilo je dopunu za 45 prijava, dok su četiri odbačene jer nisu ispunjavale uslove konkursa.

Prema preliminarnoj rang-listi koja je danas objavljena na zvaničnom veb sajtu Opštine Paraćin i na oglasnoj tabli, pravo na subvenciju ostvarila su 53 građanina.

U naredna tri dana podnosioci zahteva mogu da pogledaju dokumentaciju u prostorijama Uprave za investicije i održivi razvoj od 10 do 14 sati, dok je rok za podnošenje prigovora komisiji osam dana od dana objavljivanja liste.

Broj prijavljenih pokazuje  prilično interesovanje Paraćinaca za subvencionisanu zamenu stolarije na kućama i stanovima i kupovinu kotlova za grejanje. Za realizaciju ove mere Opština Paraćin zajedno sa državnim sredstvima Uprave za unapređenje i podsticanje energetske efikasnosti opredelila je 5.790.000 dinara, dok je učešće korisnika isto toliko.

BONUS VIDEO - KARAĐORĐEVO ZVONO ODJEKUJE 210 GODINA: Vožd ga je darovao da bi objavilo slobodu narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati