SVETSKO PRVENSTVO U KARATEU: Subotičani osvojili 13 medalja

J. L.

07. 10. 2022. u 14:57

NA Svetskom prvenstvu održanom u okviru Svetske Šotokan-do organizacije Ujedinjenih nacija, učestvovalo je više od 2000 takmičara iz 29 zemalja, a reprezentacija Srbije je u ukupnom plasmanu zauzela peto mesto. Srbiju su predstavljala 133 takmičara, od kojih je 23 iz karate kluba "Spartak-Enpi". Subotičani su se vratili sa 13 medalja-dve zlatne, pet srebrnih i šest bronzanih.

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У КАРАТЕУ: Суботичани освојили 13 медаља

foto: J.l.

Tokom 25 godina postojanja „Spartak Enpi“ borio se na borilištima širo sveta, a po rečima Milorada Ćopića, predsednika kluba, poslednje Svetsko prventsvo je kruna predanog rada.

– Takmičenje je bilo izuzetnog kvalieta, trajalo je tri  dana, osam tatamija se radilo svaki dan i naši takmičari su svakodnevno osvajali medalje.  Mi nastavljamo sa pripremama za Evropsko prvenstvo u Italiji koje će biti krajem marta i „Super Enpi“ kup u Subotici - kaže Ćopić.

Sa zlatom su se vratili najmlađi takmičari Uroš Josić i Anastasija Bobić u kategoriji kate pioniri.

- Imala sam veliku podršku mame i trenera, koji su mi govorili da se trudim, da nemam tremu, ja sam ih poslušala i na kraji se ispostavilo da sam osvojila prvo mesto. Svi smo bili jako srećni. Kad se završilo takmičenje ja i moje drugarice smo proslavile taj uspeh – priča Anastasija. – Na trenizima smo se jako trudili, čak smo od umora počeli da plačemo, od toliko dobrih treninga smo i bili tako dobri i svi su svojili po medalju. Bila sam jako srećna kad smo mi to sve osvojili.

U seniorskoj selekcii Dimitrije Anđelović je u kategoriji do 85 kilograma osvojio srebro, a zlato mu je za dlaku izmaklo kada je u finalnoj borbi pred sam kraj meča, zbog promene pravila, diskvalifikovan.

- Takmičenje je bilo vrlo zahtevno, mečevi teški, ponosan sam na svoj uspeh i kako sam radio. Trenirali smo vrlo jako, a još snažnije ćemo se pripremati za sledeća takmičenja. Imao sam četiri meča, prvi mi je bio  najteži, ostali su išli lakše ali nažalost u finalu nije bilo sve kako sam ja zamišljao i zlato mi je  izmaklo za nepune četiri sekunde – sumira utiske Anđelović. – Ponosan  sam na sve naše reprezentativce i kako smo se junački poneli i u pobedi i u porazu. Nadam se da ćemo tako i nastaviti.

BONUS VIDEO - DESILO SE PRE 36 GODINA: Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja