DANAS SASTANAK SA JAPANCIMA Brnabić: Borimo se za svaku investiciju

Tanjug

05. 10. 2022. u 11:54

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će danas biti održan novi sastanak sa japanskim investitorima i da je to prilika da se nastavi borba za nove investicije.

ДАНАС САСТАНАК СА ЈАПАНЦИМА Брнабић: Боримо се за сваку инвестицију

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

- Danas u Palati Srbija imamo sastanak sa Japancima, koje je organizovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Borimo se za svaku novu investiciju - rekla je Brnabićeva koja je podsetila da je tokom posete Japanu razgovarala sa predstavnicima vrlo značajnih japanskih investitora.

Japanci su, kako je rekla, pored nemačkih investitora poznati kao najkonzervativniji i najobazriviji, a njihovo interesovanje je važna stvar i veliko svedočanstvo za to kakva je Srbija danas.

Brnabićeva je rekla da je zahvaljujući predsedniku napravljen neverovatan iskorak u stvaranju partnerstava sa Japanom, što je iskorišćeno za građenje političkih i ekonomskih mostova.

Od 2019. godine vidimo mnogo veće interesovanje za Srbiju, imamo više investitora, oni zapošljavaju više od 4.000 ljudi, što je, kako je rekla, mnogo ako se uzme u obzir da su investicije krenule u poslednje tri godine.

Naglasila je da je važna činjenica da su sve te investicije došle u vreme jedne ili druge krize.

Komentarišući javni dugu, Brnabićeva je navela da je Srbija jedna od najmanje zaduženih zemalja EU.

- Naš javni dug je ispod 60 odsto BDP-a. To je nešto gde je predsednik Vučić jako striktan. Srbija je stabilna zemlja i svako ko priča drugačije ili je neznalica ili ne govori istinu - navela je ona.

BONUS VIDEO:

JAPANCI PEVAJU NA SRPSKOM: "Šušti, šušti bambusov list" na dva jezika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PEČAT VEKOVNOM PRIJATELJSTVU: Izložba „Kraljevo u srpsko-francuskim vezama“ povodom imendana grada na Ibru (FOTO)