FOLKLORNI SPEKTAKL U PARAĆINU: Održana trodnevna manifestacija u organizaciji KUD „Abrašević“

Зорана Рашић
Zorana Rašić

29. 08. 2022. u 14:07

U PARAĆINU je sinoć svečanim defileom i nastupom više folklornih ansambala u centru grada završena trodnevna međunarodna manifestacija „Širi kolo okolo“, održana šesti put u tom gradu.

ФОЛКЛОРНИ СПЕКТАКЛ У ПАРАЋИНУ: Одржана тродневна манифестација у организацији КУД „Абрашевић“

Foto: Opština Paraćin

Igralo se i pevalo na čak tri lokacije, tako da je manifestacija počela ispred poznatog paraćinskog „Akva dvorca“, nastavila se u subotu na fudbalskom terenu FK „Radnički“ u Davidovcu, dok je veliko finale bilo je u Paraćinu, uz nastup mladih ovdašnjih harmonikaša.

Foto: Opština Paraćin

Nastup u Davidovcu

Brojna publika je uživala u narodnom kolu, folkloru i muzici koju su prezentovali članovi gostujućih KUD-ova iz mnogih krajeva Srbije, uključujući goste iz Severne Makedonije i Bugarske. Folkloraši su stigli iz Lugavčine, Senja, Vranova, Mihajlovca, Čente, Trstenika, Zaječara, Osipaonice, te iz Bosilegrada, Beograda, Male Krsne...

Foto: Opština Paraćin

Ova manifestacija, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave u Paraćinu nije takmičarskog karaktera, već je njena svrha isključivo popularizacija narodne tradicije, zbog čega iz godinu u godinu okuplja sve više mladih učesnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!