POMOĆ BUDUĆIM POSLODAVCIMA: Trsteničani za podsticaje pri samozapošljavanju opredelili 12 miliona dinara

S. Babović

29. 08. 2022. u 06:45

PODSTICAJNE mere pri pronalaženju radnog mesta u Trsteniku su "teške" 12 miliona dinara, a već je podeljeno i prvih 13 ugovora sa korisnicima sredstava lokalne samouprave i Nacionalne službe za zapošljavanje.

ПОМОЋ БУДУЋИМ ПОСЛОДАВЦИМА: Трстеничани за подстицаје при самозапошљавању определили 12 милиона динара

Milena Turk (levo) uručuje subvencije, Foto Novosti

Među korisnicima podrške su i Biljana i Biljanka - preduzimljive Trsteničanke sličnog imena, obe uverene da će sada bolje poslovati.

- Iako diplomirani ekonomista, kada sam ostala bez posla, otvorila sam krojačku radnju i ovako dobijena sredstva ću iskoristiti za kupovinu nove mašine, takozvane endlerice, koja će mi omogućiti da još uspešnije radim - objašnjava Biljana Patelić iz Bučja.

Biljanka Karović iz Donje Počekovine, kaže, pridružiće se porodičnoj firmi u oblasti metalske industrije.

- Ovo će biti velika podrška za posao koji podrazumeva uslužnu obradu metala na CNC glodalicama. Nikada do sada nisam koristila bilo kakvu državnu pomoć ili subvenciju, a ispostavilo se da prijavljivanje za podršku uopšte nije komplikovano. Zato svima koji su bez zaposlenja savetujem da ne oklevaju - veli Biljanka.

Biljana iz Bučja, Foto Novosti

Biljanka iz Donje Počekovine, Foto Novosti

I, zaista, u kruševačkoj Filijali NSZ potvrđuju da najveće interesovanje vlada za program samozapošljavanja, koji privlači čak tri puta više kandidata od svih ostalih, kojih i nije malo.

- Javni pozivi za dodelu subvencija i stručnu praksu traju do kraja meseca, što znači da zainteresovani privatni poslodavci još mogu da se jave i podnesu zahteve ili našoj ispostavi u Trsteniku ili Filijali u Kruševcu - podseća Ana Bacić, načelnica Odeljenja za programe preduzetništva, obrazovanja i obuke.

Foto Novosti

Istovremeno, iz budžeta lokalne samouprave je za podsticajne mere izdvojeno šest miliona dinara, koliko iznosi i učešće Nacionalne službe za zapošljavanje.

- Aktivan je i šalter za preduzetnike, koji pruža savetodavne usluge i posredstvom kojeg dobijamo sugestije naših korisnika, dragocene da bi jednostavnije kreirali buduće podsticajne mere - naglašava predsednica Opštine u Trsteniku Milena Turk, poželevši da dogodine svi oni koji su sada dobili pomoć postanu još ozbiljniji privrednici, koji će biti u prilici da zaposle svoje prve, nove radnike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri