MUZIČKI FESTIVAL: U Svilajncu nastupaju poznati izvođači nove generacije

Z. GLIGORIJEVIĆ

17. 08. 2022. u 13:19

Četvrti Muzički festival „Silk Valley“, koji okuplja nekoliko hiljada mladih iz Pomoravskog okruga, biće održan u subotu, 20. avgusta, u 20 časova na prostoru kod Silosa u Svilajncu.

МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ: У Свилајнцу наступају познати извођачи нове генерације

Foto:SO Svilajnac

Nastupiće poznati izvođači nove generacije: Rasta, Tam, Basha, Trik FX i Đ Dennis. Organizatori ističu da se mladima treba obraćati na način koji je njima razumljiv i prihvatljiv i da se na ovaj način stvara i neguje festivalska kultura.

-Promovišemo ideje slobode, zajedništva, prava na sopstveno mišljenje i izražavanje, organizatori smo i niza humanitarnih akcija kojima smo sakupljali sredstva za naše sugrađane kojima je potrebno lečenje. Akcije, koje su našu generaciju okupljale oko humanih, plemenitih ideja i ispravnih vrednosti, imale su odličan odziv. Pratimo i politiku lokalne samouprave o decentralizaciji kulture, gde velika, spektakularna dešavanja ne moraju da budu privilegija samo velikih gradova – kaže Filip Vasić, jedan od organizatora festivala.

Organizatori dodaju da žele da pošalju poruku da aktivizam mladih, okupljenih oko ideja slobode, lokal-patriotizma i zajedništva, mogu da pokrenu decentralizaciju kulture, da ujedine ljude i da prvobitnu namenu dobre zabave pretvore u odličan mehanizam za slanje poruka i postavljanja vrednosti.

-U sam događaj mnogo ulažemo kako bismo se odužili vernoj publici i pozicionirali se na festivalskoj mapi Srbije. Ove godine imamo specijalnu binu, konstruisanu baš za naš festival, mnogo specijalnih efekata, odlično ozvučenje i rasvetu. Publika će garantovano uživati – ocenjuje Vasić.

Muzički festival nastao je kao lokalna inicijativa mladih, koji su odlučili da u svom gradu, za svoju generaciju, pokrenu kulturno-zabavna dešavanja.

Foto:SO Svilajnac

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!