OD UTAPANJA SPASILI 10 OSOBA: Spasioci na Belocrkvanskim jezerima imaju pune ruke posla

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

11. 08. 2022. u 16:50

SPASIOCI, koji već deset godina tokom letnje sezone brinu o bezbednosti kupača na Glavnom i Vračevgajskom jezeru u Beloj Crkvi, na kojima dnevno bude i do 10.000 ljudi, ovog leta su imali najviše posla ikada, a sezona još traje.

ОД УТАПАЊА СПАСИЛИ 10 ОСОБА: Спасиоци на Белоцркванским језерима имају пуне руке посла

Spasilačla služba Bela Crkva

U vodi su intervenisali sedam puta i tako spasili deset osoba, a prvu pomoć su u više navrata pružali i na obali usled ujeda insekata, posekotina i preloma.

Prvu intervenciju imali su već u junu, kada su sigurnog utapanja spasili muškarca od 59 godina. Potom i petogodišnjeg dečaka, dok su se njegovi roditelji, kako kažu, sunčali na plaži.

Spašene su i dve devojčice od po 13 godina iz hraniteljske porodice, koje su popile znatnu količinu vode.

-I troje dece od 12, 13 i 14 godina, koja su nesmotreno otišla u dubinu igrajući se sa loptom, bezbedno su izvučena na obalu, nakon što je jedno od njih počelo da paniči i da se hvata za drugo dvoje. Takođe, u odvojenim intervencijama, spaseni su i dečaci od 9 i 14 godina, kao i 27-godišnja devojka – nabrajaju u spasilačkoj službi.

Imajući u vidu da je u najvećem broju slučajeva pomoć bila potrebna deci, spasioci upućuju poseban apel roditeljima da svojim mališanima posvete maksimalnu pažnju dok su u vodi.

Apel je upućen i kupačima koji spas od letnje vreline traže na drugim belocrkvanskim jezerima, gde nema spasilačke službe.

Na jezeru Šljunkara nedavno su otac i dva maloletna sina, svi neplivači, spaseni sigurnog utanja samo zahvaljujući prisebnosti i hrabrosti trojice kupača iz Bele Crkve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN KLIMATSKIH PROMENA: Zaštitimo našu planetu od globalnog zagrevanja