STARE SLIKE BUDE USPOMENE: Veče novinske fotografije 28. jula u Atrijumu Muzeja u Zrenjaninu

B. Grujić

25. 07. 2022. u 09:53

VEČE novinske fotografije iz arhive lokalnog nedeljnika Zrenjanin, pod nazivom Istorija života u slikama, održaće se u četvrtak, 28. jula u 20 časova, pod otvorenim nebom, u Atrijumu Muzeja u Zrenjaninu, kojim će biti zatvorena izložba Zrenjanin o Zrenjaninu, sa preko 60 dokumentarnih fotografija, čiji su autori Branislav Milin i Ljuba Milosavljević, nekadašnji foto-reporteri i urednici fotografije lista Zrenjanin.

СТАРЕ СЛИКЕ БУДЕ УСПОМЕНЕ: Вече новинске фотографије 28. јула у Атријуму Музеја у Зрењанину

Foto: Arhiva nedeljnika Zrenjanin

Fotografije prikazane na izložbe predstavljaju svojevrsnu istoriju grada u drugoj polovini 20. veka, sfere života na kojima su radnici u fabrikama, ljudi na ulicama, tokovi konstrukcije odnosno dekonstrukcije pojedinih objekata, mostova, pa i celih istorijskih epoha.

Foto: Arhiva nedeljnika Zrenjanin

Na zatvaranju izložbe, koja je izazvala veliku pažnju, Dalibor Bubnjević, generalni direktor, glavni i odgovorni urednik nedeljnika Zrenjanin, Jovan Njegović Drndak, foto-reporter i urednik fotografije, Dušan Marinković, viši kustos, akademski fotograf Narodnog muzeja Zrenjanin i Ivana Arađan, viši kustos, istoričar umetnosti, govoriće o novinskoj fotografiji i značaju i ulozi fotografije kao vizuelnog medija u okviru lokalnog i nacionalnog nasleđa.

Foto: Arhiva nedeljnika Zrenjanin

Izložba novinskih fotografija Zrenjanin o Zrenjaninu organizovana je povodom 70 godina od osnivanja nedeljnika i otvorena je početkom jula 2022. godine, a izložene fotografije pripadaju arhivi i privatnoj kolekciji Branislava Milina i snimljene su u periodu od šezdesetih do devedesetih godina prošlog veka i predstavljaju svojevrsni vremeplov istorije grada na obalama Begeja.

Foto: Arhiva nedeljnika Zrenjanin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a