LAJKOVČANIN NAGRAĐEN U PARIZU: Priznanje vajaru Rankoviću na Danima Srbije

B. P.

01. 07. 2022. u 07:10

LAJKOVAČKOM umetniku Milutinu Rankoviću na jubilarnim 20. Danima Srbije i srpske kulture u Parizu je dodeljena plaketa Odbora za kulturu i obrazovanje Saveza Srba Francuske.

ЛАЈКОВЧАНИН НАГРАЂЕН У ПАРИЗУ: Признање вајару Ранковићу на Данима Србије

Foto Pristup

Priznanje je dodeljeno za izuzetan doprinos unapređenju srpske umetnosti, jezika i kulture, a osim Rankoviću pripalo je i urednici Kulturnog dnevnika RTS Mariji Miljević Rajšić.

Poznati vajar i ikonopisac Milutin Ranković je učesnik Karavana kulture u okviru Dana Srbije i srpske kulture, koji je 16. juna krenuo iz Lendave u Sloveniji, održao programe u Frankfurtu i Cirihu, a posle trodnevne manifestacije u Parizu predstavio se i u Kanu, Bordou i Lionu. Karavan zatim gostuje u Beču, pa u Loparama u Republici Srpskoj, da bi svoje kulturno putešestvije završio 30. juna u Beogradu.

Foto Pristup

Organizatori Karavana srpske kulture su Savez Srba Francuske, udruženje "Singi art - Mondo kult" i udruženje "Koreni", a suorganizatori Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Ministarstvo kulture i Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna