"RAŠA POPOV" BRANKU KOCKICI: Omiljenom glumcu uručena nagrada za doprinos stvaralaštvu za decu

R.Š.

27. 06. 2022. u 17:27

U Mokrinu kod Kikinde, rodnom mestu pisca i popularnog televizijskog voditelja Raše Popova, u nedelju je održana manifestacija u njegovu čast. Petu godinu uzastopno, Udruženje građana “Raša Popov” organizovalo je dvodnevni program radi sećanja na omiljenog sugrađanina, dečijeg junaka i čarobnjaka reči iz čuvene televizijske emisije “Fazoni i fore”.

РАША ПОПОВ БРАНКУ КОЦКИЦИ: Омиљеном глумцу уручена награда за допринос стваралаштву за децу

Foto: R. Š.

Centralni deo manifestacije održan je u nedelju kada je promovisana i knjiga “Pod Rašinim šeširom”, koja predstavlja retrospektivu prethodnih godina. Popularnom Branku Kockiki uručena je nagrada sa Rašinim imenom za izuzetan doprinos stvaralaštvu za decu.

- Raša je bio moj idol. Trudio sam se da budem kao on, obojica smo glumili, on malo bolje, obojica smo pisali pesme, on mnogo bolje, ali ono po čemu smo obojica slični, jeste to što smo više voleli da se družimo sa decom nego sa odraslima. Bio je neverovatan, veoma dobar čovek i zauvek ću ga pamtiti – rekao je Kockica.

Na raspisani literarni i likovni konkurs ove godine stiglo je više od 300 radova dece iz celog regiona, čime se pohvalio Živko Ugrenović, predsednik Udruženja građana ''Raša Popov“.

- To je pokazatelj da deca koja se bave književnošću sigurno prave sebi uspešan krativni put, a mi ćemo im u tome svakako pomoći - naveo je Ugrenović.

Peti “Dan Raše Popova” organizovan je u okviru programa “Nedelje kulture”. Manifestaciju je organizovalo UG “Raša Popov”, a pokrovitelji Ministarstvo kulture, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Grad Kikinda i Mesna zajednica Mokrin.

-Mokrin se ponosi svojim književnim velikanima, a to su Mika Antić i Raša Popov. Obijica su ostavli veliki trag u srpskoj književnosti i stvaralaštvu – napominje Dejan Ivanović, iz Mesne zajednice Mokrin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KNEZ UHAPŠEN U NEMAČKOJ: Policajci su mu u stanici pokazali fotku zbog koje mu je zastao dah